Logo decormyyhome.com

10 начина да запазите изрязаните цветя свежи

10 начина да запазите изрязаните цветя свежи
10 начина да запазите изрязаните цветя свежи

Видео: The Great Gildersleeve: Dancing School / Marjorie's Hotrod Boyfriend / Magazine Salesman 2024, Юли

Видео: The Great Gildersleeve: Dancing School / Marjorie's Hotrod Boyfriend / Magazine Salesman 2024, Юли
Anonim

Цветен букет може да украси всеки интериор, да го направи по-удобен и празничен. Но отрязаните цветя бързо избледняват, особено без подходящи грижи. Приложете 10 съвета, за да удължите живота на вашия букет.

Image

Инструкция за употреба

1

Изберете широка ваза; тясната ваза може да предава твърде много цветни стъбла. В допълнение, вазата трябва да бъде добре измита. Налейте във вазата само прясна и студена вода.

2

Нарежете стъблата на донесения букет с няколко сантиметра. Тази процедура може да се повтаря всеки ден. Подрязването на стъблата се нуждае само от чисти инструменти, като нож или резачка. Нарязването е най-добре да се извършва под ъгъл от 45 градуса, така че получавате максималната площ на контакт с вода. Обвързаните стъбла, например в люляк, трябва да бъдат разделени.

3

Винаги отстранявайте листата в контакт с вода, те бързо изгниват, което води до замъгляване и подкисляване на водата. Ако тръните не са отстранени от розите, по-добре е да ги премахнете, тъй като те отнемат много влага от растението.

4

Ако има много цветя или букети, тогава не се опитвайте да ги поставяте в един контейнер. Разделете цветята на няколко части. Ще ви бъде по-лесно да контролирате малки букети.

5

Използвайте дресинг за цветя, той често може да се намери в магазините за цветя. Използвайте горната превръзка според инструкциите.

6

Ако няма начин да получите готовата превръзка, тогава го направете сами. Необходимо е да вземете литър вода, кубче захар и сок от половин лимон, да изместите всичко. Храненето е готово.

7

Ако сами купувате цветя, изберете качествени растения. Пъпките трябва да са стегнати, а листата лъскави. Купете цветя, за да не останат дълго време без вода.

8

Помислете за растенията, използвани в букета. Розите и нарцисите бързо изсъхват, ако се комбинират с други видове.

9

Никога не съхранявайте цветята на слънце или на топли места; високите температури водят до ранно увяхване. Например, не можете да поставите цветя до уреди, които отделят топлина.

10

Сменяйте водата във вазата веднъж на няколко дни. Хризантемите много обичат да пръскат и трябва да пръскате както пъпки, така и листа.