Logo decormyyhome.com

10 книги за 10 рубли

10 книги за 10 рубли
10 книги за 10 рубли

Видео: MORGENSHTERN - КЛИП ЗА 10 ЛЯМОВ (+ конкурс еще на ТРИ) 2024, Юли

Видео: MORGENSHTERN - КЛИП ЗА 10 ЛЯМОВ (+ конкурс еще на ТРИ) 2024, Юли
Anonim

Ремонтът на 10 книги ще отнеме 10 рубли.

Въведение.

Книгата обикновено не е източник на информация, а обект на поклонение. Веднъж прочетена, книгата се държи изправена от години и се отстранява само от време на време, за да видите определени страници. Веднъж попаднала в ръцете, книгата буди сантиментални спомени и се връща отново на рафта. Ако книгата е изтрита, има желание да я актуализирате, но така, че да не е рентабилна. Домашният ремонт на книги ви позволява отново да предизвикате сантиментални спомени.

1.Виновете страниците.

Страница в книга може да бъде частично или напълно откъсната. Взема се PVA лепило, излива се в малък съд. Взема се заострена клечка или клечка за зъби и се потапя в лепило. Страницата е поставена на мястото си, а лепилото се нанася върху фугата. Ширината на слоя от всяка страна трябва да бъде 1-2 мм. Лепилото изсъхва малко, след това книгата се затваря и изсъхва. Ако книгата бъде затворена твърде късно, мястото ще изпъкне и формата на книгата ще изглежда богохулна. Ако затворите книгата твърде рано, след това страниците се прилепват широко и лепенки, последните букви може да са нечетливи.

2. Възстановяване на обвързването.

А. Свързването не е твърде повредено. В този случай можете да излеете лепило директно навътре, между ръба и хартията. Книгата трябва да бъде поставена веднага под печата.

Б. При сериозни повреди лентата на ребрата се отрязва, реброто на страниците се намазва с лепило, отгоре се залепва ново ребро от плат.

Б. Изтърканият ръб на книгата може да се намаже отгоре с PVA лепило - тя ще придобие по-добър вид и ще стане по-здрава. Ръбът може да се придържа към задната страна на страниците - това няма да повлияе на качеството. Ако е частична адхезия, е необходимо да се залепи до края. Отгоре реброто се намазва с лепило и когато изсъхне става гладко и трайно.

3. Характеристика на технологиите.

При възстановяването на книги с PVA лепило става очевидно, че този метод е по-добър от лепенето с тиксо. Не трябва да използвате два вида наведнъж - скоч лента и лепило в една книга. Първо можете да опитате и двата метода върху ненужни книги, а след това да решите кой метод е по-добър. В детството трябваше да залепя учебници с тиксо. Сега предимствата на залепването с лепило са очевидни. Книгата придобива твърдост и здравина над силата на новата книга. Необходимо е само внимателно да нанесете равномерен слой лепило и да затворите книгата навреме след първоначалното изсъхване. В този случай книгата придобива нови параметри и продължава да бъде култова тема.