Logo decormyyhome.com

Приятна миризма в къщата

Приятна миризма в къщата
Приятна миризма в къщата

Видео: Най-невероятните инциденти с нахлуване на диви животни в домовете на хората # 3 2024, Юли

Видео: Най-невероятните инциденти с нахлуване на диви животни в домовете на хората # 3 2024, Юли
Anonim

Не е тайна, че всяка къща, всеки апартамент има своя уникална миризма. И всеки иска тази миризма да е приятна, свежа и уютна, но това не винаги се случва. Има няколко начина, които ще ви помогнат да се уверите, че когато прекрачите прага, чувствате само приятни аромати.

Image

Спазването на прости правила ще доведе до желания резултат. Приятната миризма в апартамента ще бъде скъпа за вас и вашите близки.

Преди да заселите вкусен аромат в дома си, трябва да изхвърлите всички неприятни миризми. И никакви химикали не могат да се справят по-добре от естествените вещества. Домакинските химикали често заместват неприятната миризма с по-силна, която също не е безопасна за здравето.

  1. Проветряването е ключът към успеха. Три пъти на ден организирайте "чрез вентилация". Той предотвратява поглъщането на неприятни миризми в мека мебел, завеси, килими. Не забравяйте да проветрите допълнително след готвене, вакуумиране, работа със силни миришещи вещества. В допълнение, правилно инсталираните качулки в банята и кухнята и вентилаторите са най-добрите помощници в борбата за свежест.
  2. Неприятната миризма в хладилника се изхвърля със сода за хляб. Разредете в чаша вода 2 супени лъжици сода и поставете в хладилника. Можете да изсипете суха сода в пластмасов съд с дупки и да поставите в далечния ъгъл. Сменяйте содата за предпочитане на всеки три месеца.
  3. След рибата изплакнете съдовете с оцет.
  4. Миризмата на водопроводи се почиства лесно със смес: сода, сол, оцет в съотношение 1: 1: 2. Първо добавете сол и сода в тръбата, а след това налейте оцет. След 15 минути изплакнете с гореща вода.
  5. В микровълнова фурна веднъж седмично поставяйте купа с вода със сока на един лимон за 30 секунди на пълен капацитет.
  6. Ако по време на готвене нещо изгори, след това сварете с отворен капак тиган с вода със сока на един лимон и пет скилидки в продължение на тридесет минути.

Но когато неприятните миризми са елиминирани, можете да населите дома си с любимите си приятни аромати.

  1. Ако понасяте добре етеричните масла, след това капнете няколко капки лавандулово масло в постелята, не върху възглавница, а по-близо до краката си, така че миризмата да не ви се струва твърде рязка. Между другото, препоръчително е да сменяте леглото поне веднъж на две седмици. Можете веднъж седмично.
  2. Веднага след готвене поставете портокалова кора във фурната. Оставете го там, докато фурната се охлади напълно.
  3. За гладене изсипете в желязото не вода, а разтвор от есенцията на виолетово или момина сълза.
  4. В гардероб и скрин, сложете ленените торбички с ароматната смес. Можете да ги купите или да ги направите сами от сушена мента, суха портокалова кора, шушулки от ванилия, кафе на зърна и пръчици канела.
  5. Свежите цветя ще изпълнят дома ви не само с приятен аромат, но и ще зарадват очите ви.
  6. И разбира се, ароматизирани свещи. Изберете приятна миризма за вас и вашето семейство. Само не забравяйте, че твърде много не се случва добре.

Как да направим уханието на дома приятен