Logo decormyyhome.com

Полезни свойства на силикагел

Полезни свойства на силикагел
Полезни свойства на силикагел

Видео: Все о соде: какие недуги она лечит и каковы ее реальные свойства? 2024, Юли

Видео: Все о соде: какие недуги она лечит и каковы ее реальные свойства? 2024, Юли
Anonim

Когато купуваме обувки, чанти, електрическо оборудване в опаковки със стоки, получаваме в допълнение и малка опаковка, върху която е надписът „Силикагел“. Пакетът съдържа гранули от вещество, което може да абсорбира влагата - това предпазва покупката ви от повреда.

Image

Торбичките със силикагел се изхвърлят от повечето хора. Междувременно те могат да бъдат полезни в много случаи. Ето някои от тях.

Можете да поставите няколко пакета силикагел в чантата, с която ходите на фитнес - това ще ви помогне да се отървете от специфична и не за всеки приятна миризма. Можете да направите и с мокри неща - например, ако сте се върнали от почивка, а нещата в куфар са мокри, са достатъчни няколко торби с абсорбиращ материал. „Силикагелът“ абсорбира цялата ненужна влага и задължителната миризма, ако просто поставите торбата с нея в куфар.

Обективът на камерата се мъгли при преминаване от студено към топло. Поставете торбата с гел в калъфа заедно с устройството - и вече не можете да се притеснявате за това. Можете да го направите и в случаите, когато пуснете мобилния си телефон във водата. Извадете батерията и SIM картата от нея и я поставете в съд с торбичка със силикагел.

Ако предпочитате да съхранявате снимки не на електронни носители, а на хартия, сложете малко силикагел в кутията със снимките. Завинаги ще забравите, че те могат да се слепят.

С помощта на силикагел металните изделия могат да бъдат защитени от ръжда, а среброто с добро качество от плаката. Чифт чанти в кутия за бижута е достатъчен за това. Няколко торби на арматурното табло на колата ще предотвратят замъгляване на стъклото.