Logo decormyyhome.com

Защо трябва да покриете културите

Защо трябва да покриете културите
Защо трябва да покриете културите

Видео: THE ART OF AQUARIUM MAINTENANCE - REVERTING TWO PLANTED TANKS TO THE ORIGINAL CONCEPT 2024, Юли

Видео: THE ART OF AQUARIUM MAINTENANCE - REVERTING TWO PLANTED TANKS TO THE ORIGINAL CONCEPT 2024, Юли
Anonim

В райони, чиито климатични особености не благоприятстват големите добиви, използването на заслони за неутрализиране на неблагоприятните метеорологични фактори е доста често. По правило културите по този начин предпазват от по-ниски температури. Приютите, направени от материал за мулчиране, също могат да се използват за запазване на нивото на влага, необходимо за растенията.

Image

Използване на заслони за контрол на температурата и влажността

За да се получи ранна реколта от зеленина или ранен цъфтеж на декоративни растения, семената се засяват в подготвената земя в края на есента. За да предпазят посевите от замръзване, те са покрити с материал като паднали листа.

Семена от редица декоративни растения, нуждаещи се от стратификация, се засяват през зимата. За подслон на такива култури през зимата се използва слой от предварително подготвена разтопена почва и слой сняг.

През пролетта повърхността на лехите с култури се нуждае от различни видове подслон. За да се ускори размразяването на почвата, културите са покрити с тъмен мулчиращ филм. След пълно размразяване на земята и покълване на семената, мулчиращият материал, лежащ върху повърхността на почвата, се заменя с прозрачен филмов капак върху телени арки. Такъв подслон е необходим за предпазване на ранните разсад от понижаване на температурите през пролетта.

Филм подслон през пролетта ще е необходим при зимните култури. Покривен материал ще предпази такива легла от ерозия от дъждове и птици. Филмът се отстранява от почвата след появата му.

Заслони на дъговата рамка се използват и за пролетна сеитба. Прозрачен филм, който се отстранява за няколко часа за вентилация, предпазва леглата от въздействието на ниски температури. Често рамката на заслона на филма остава на леглото дори след покълването на семената. Със заплахата от охлаждане, което може да възникне в централна Русия и в края на май, върху рамката се опъва защитен филм.

Използване на заслони за намаляване на дневната светлина

Репичките, които с дълго дневно начало и средата на лятото активно образуват дръжки, са покрити с непрозрачен материал. Филмът се отстранява от посевите сутрин и се връща на мястото вечер, осигурявайки на насажденията десетчасова светлина през денонощието. Подслонът се оставя в лехите след появата им, поради което подземната част на растението расте, заради което се отглеждат репички.

Реколти за зимата и подготовка за зимата на лечебни растения