Logo decormyyhome.com

Няколко идеи за използване на вино

Няколко идеи за използване на вино
Няколко идеи за използване на вино

Видео: 5 супер идеи с КОРКОВИ ТАПИ! / Best DIY cork ideas! 2024, Юли

Видео: 5 супер идеи с КОРКОВИ ТАПИ! / Best DIY cork ideas! 2024, Юли
Anonim

Виното се превърна ли в оцет или не знаеш къде да сложиш остатъците от напитка, която нямаше вкус? Не бързайте да го излеете. Има няколко полезни начина за използване на вино в домакинството.

Image

Инструкция за употреба

1

Багрило за плат. Ако някога сте разливали червено вино по дрехи или покривка, тогава знаете колко добре се държи този цвят. За боядисване на тъкани можете да използвате всяко червено вино. Цветът може да варира от бледо розово до тъмно лилаво или дори сиво. Доведете виното до кипене в тенджера, поставете кърпата там и, като разбърквате с дървена шпатула, дръжте на огън 10 минути. Оставете да изстине. След това изплакнете добре с кърпа.

2

Грижа за кожата. Виното съдържа антиоксиданти, които се борят със стареенето на кожата. Синди Крауфорд препоръчва да излеете чаша червено вино във вана с топла вода и да се потопите в нея за половин час. Тази вана успокоява нервите и подобрява кръвообращението. В Индия виното се използва в спа процедури за лице за омекотяване и подмладяване на кожата.

3

Ice. Налейте останалото вино в тавата с лед и поставете във фризера. Такива парчета лед могат да се добавят към супи, яхнии, сосове, за да придадат необичаен вкус на ястието.

4

Дератизация. Виното може да се използва за дезинфекция на плодове и зеленчуци. Съдържащите се във виното компоненти могат да убият патогени като салмонела и Е. коли. Сухото бяло вино също може да почисти всяка кухненска повърхност, освен гранит.

5

Почистващи препарати. Разваленото бяло вино може да измие мръсни прозорци. Добавете няколко супени лъжици вино към бутилката със спрей с вода, нанесете върху стъкло и огледала и избършете с вестник.

6

Fly trap. Ако ви измъчват мухи в кухнята, тогава изсипете малко червено вино в чашата и го покрийте с плътна пластмасова обвивка. Направете няколко малки дупки във филма, така че мухите да могат да летят в тях, но не могат да летят назад.

7

Препарат за отстраняване на петна Изсипете остатъците от бяло вино върху мазнини и маслени петна - алкохолът и киселината във виното ще ги премахнат. Също така петна от червено вино могат да бъдат отстранени с бяло вино. След това тъканта трябва да се измие със студена вода.

8

Лекът за натъртвания. Старо народно лекарство препоръчва да накиснете парче хляб във вино, а след това да го прикрепите към синина. Виното е богато на флавоноиди, които имат успокояващ ефект върху възпалената тъкан.

9

Марината. Червеното вино не само прави месото по-вкусно, но и намалява канцерогените в него. Така мариноването на месо в червено вино за 6 часа може да намали канцерогените с 90 процента.