Logo decormyyhome.com

Какви са електрическите изисквания?

Какви са електрическите изисквания?
Какви са електрическите изисквания?

Съдържание:

Видео: Нови фрези - пратка от Русия | Накрайници за електрическа пила 2024, Юли

Видео: Нови фрези - пратка от Русия | Накрайници за електрическа пила 2024, Юли
Anonim

От всички зависи да извършват електрически работи, но да ги извършват ефективно и компетентно е прерогатив на професионалните електротехници. В допълнение към изключителните умения, те имат определен набор от знания и отговарят на изискванията за изпълнение на работата.

Image

Нормативна рамка

За електрическата работа няма единен набор от правила, в противен случай би бил твърде обширен. Електрическите изисквания са описани в "Правила за инсталиране на електрически консуматори" (PTEP), поддръжката и ремонтът се извършват в съответствие с "Правила за техническа експлоатация на електрическите консуматори" (PTEP), а мерките и организационната методология за предотвратяване на аварии са изложени в "Правила за безопасна работа на електрическите консуматори" "(PBEEP). В допълнение, „Строителни норми и правила“ (SNiP) в съответните раздели уреждат експлоатационното съответствие и стандартизацията на окабеляването.

Не е необходимо да търсите и изучавате и четирите колекции правила за миряните, тъй като част от захранването на домакинството е представено доста сбито, а някои точки понякога си противоречат. За да извършвате електрически работи в къща, апартамент или вила, можете и трябва да използвате общите препоръки за постигане на най-добрите показатели за надеждност, модерност и безопасност.

Безопасност преди всичко

Работата на електрическите мрежи и оборудване почти винаги е свързана с много фактори, които застрашават живота и здравето на хората, както и безопасността на материалните ценности. Безопасността е основната цел на всеки електротехник.

На първо място се предприемат мерки за запазване на хората при работа в електрически инсталации и при използването им. Започвайки с ограничения на достъпа за хора без специална квалификация и завършвайки с използването на високотехнологична защитна екипировка, предназначена да предпази човек от токов удар и да предотврати развитието на потенциален източник на пожар. За това се използва пасивно защитно оборудване, като огнеупорни канали и черупки, електрическа изолация, заземяване. Възможно е също така да се използват активни инструменти - устройства за наблюдение на състоянието на мрежите, устройства за тяхната цялостна защита.