Logo decormyyhome.com

Какви са декоративни трайни насаждения, зимуващи на открито

Какви са декоративни трайни насаждения, зимуващи на открито
Какви са декоративни трайни насаждения, зимуващи на открито

Съдържание:

Anonim

Цветна градина от многогодишни растения ще може да ви осигури отлична композиция, която не изисква специални грижи и запазва своята привлекателност за дълго време. Те радват с ярките си цветове от ранна пролет до късна есен. По-близо до зимата, надземната им част умира, но много от тях могат успешно да зимуват без копаене или други специални препарати.

Image

Издръжливи цветя

Тези растения често се срещат в райони на астри. Те са обичани от производителите на цветя за най-различни нюанси и буен цъфтеж. Тези непретенциозни растения лесно се адаптират към всякакъв вид почва. Основният им враг е повишената влажност. Дори и най-малката грижа осигурява отличен растеж и привлекателни астри.

Непретенциозните многогодишни цветя могат да включват и водоразливи. Те започват да растат дори под снега, в началото на пролетта, цъфтят от май до късна есен.

Често сред многогодишните растения, зимуващи на открито, градинарите избират ириси. Ярките цветове, нежният аромат и оригинален външен вид ги правят любимите на мнозина. Те са по-взискателни към почвата, така че тя трябва да бъде култивирана и торена. Най-устойчивият на студено време е сибирският ирис.

Листата на лилиите често се засаждат по пътеки. Те лесно понасят студове, са непретенциозни, предпочитат частична сянка. Обилно цъфтящи и здрави растения могат да бъдат получени чрез периодично прилагане на течни минерални торове.

Ако имате нужда от големи издръжливи през зимата многогодишни цветя, тогава обърнете внимание на лупина. Той е непретенциозен, напълно достатъчен е за слънчева зона и оплодена почва.

В частична сянка игликата расте добре. Това непретенциозно растение е чудесно за цветни лехи. За тяхното благополучие и буйния цъфтеж е достатъчно периодично да засаждате растенията.

Друго ранно цъфтящо многогодишно е лалето. Понася студовете доста лесно, през снежна зима, ще е необходимо само да поръсите леглото с торф или хумус.