Logo decormyyhome.com

Какви аромати помагат да се отървете от комарите

Какви аромати помагат да се отървете от комарите
Какви аромати помагат да се отървете от комарите

Видео: Hadyn Parry: Re-engineering mosquitos to fight disease 2024, Юли

Видео: Hadyn Parry: Re-engineering mosquitos to fight disease 2024, Юли
Anonim

Комарите са едни от най-сериозните дразнители през лятото. Те са готови да развалят дори най-доброто настроение и да превърнат една топла лятна нощ в кошмар. Повечето хора използват електрически фумиганти и спрейове, но има природни средства.

Image

Инструкция за употреба

1

Етеричните масла от кедър, карамфил, босилек, евкалипт и анасон ще помогнат да се отървете от досадните насекоми. В чаша вода добавете 8-10 капки етерично масло или смес от тях. Нанесете разтвора върху открити участъци от тялото. В стаята можете да използвате арома лампа, а ако я няма, просто навлажнете парчетата памук с етерично масло и сложете на прозореца.

Можете да излеете евкалиптово масло в резервоара на фумигатора вместо течност.

2

Хвойновите клони, хвърлени в огън - инструмент, познат на всеки турист. Така че, ако се запасите с хвойна, тогава нищо няма да ви отвлече от пеенето на песни край огъня.

3

Ако има такава възможност, можете да поставите пресни клонки от бъз в стаята. Комарите също се страхуват от миризмата на доматените листа.

4

Можете да поставите камфор или тинктура от валериана в арома лампа или просто да ги изпарите над газова печка. Този аромат със сигурност няма да се хареса на нарушителите на насекоми.

5

Ако вярвате в средствата на "баба", тогава можете да нарежете свежите листа от птица череша или бъз и да търкате отворени кожни участъци с тях. За същата цел може да бъде полезна и отвара от корени от пелин.