Logo decormyyhome.com

Как да защитим гроздето от оси: най-ефективните методи

Как да защитим гроздето от оси: най-ефективните методи
Как да защитим гроздето от оси: най-ефективните методи

Съдържание:

Anonim

Гроздето е любимо лакомство на осите. Затова те се стичат до тях от всички страни. Поради това страда не само появата на гроздето, но и добивът. За да се защитят клъстерите от оси, е необходимо да се използват ефективни методи.

Image

Има няколко начина за защита на гроздето от оси. Най-често и ефективно е пръскането с трапезен оцет. Трябва да се излее в бутилката със спрей. Можете да разредите оцета с вода. След това напръскайте гроздето с готовия състав. Моля, обърнете внимание, че такава обработка продължава 2 седмици. Следователно, след това време ще е необходимо отново да напръскате с трапезен оцет.

Маркови торбички и дим

Много градинари поставят просторни торбички с марля на всеки куп, за да предпазят гроздето от оси. Те се правят ръчно от един слой. Не забравяйте да вземете предвид размера на клъстерите по време на това. В бъдеще се изисква гроздето да не започне да гние.

Ефективно средство за отблъскване на оси е димът. Препоръчва се на вашия сайт да се отдели място за пожар. За него подгответе екологичен боклук. Ще трябва да се подпалва всеки ден. Ако обаче сте свикнали да готвите храна на скарата, тогава приготвянето на пожари по това време е задължително, защото дори и без нея ще се отделя дим в необходимото количество.

Консерви и капани за бира

За да отвлечете вниманието от осите от гроздето, можете да окачите калаени буркани с малко количество бира до него. Тогава тези насекоми веднага ще долетят до пикантната напитка, игнорирайки вкусните клъстери.

Могат да се правят и капани за оси. Вземете няколко пластмасови бутилки, отрежете горната част от тях, така че да получите контейнери с височина около 13-15 см. Изсипете малко количество мед или захарен сироп в тях. Не забравяйте да добавите инсектицид там. След това поставете капани близо до гроздето, но се уверете, че те са извън обсега на домашни птици и животни.