Logo decormyyhome.com

Отзиви за качеството на сушилните за плодове и зеленчуци

Отзиви за качеството на сушилните за плодове и зеленчуци
Отзиви за качеството на сушилните за плодове и зеленчуци

Видео: ТРИ ПЪТИ ПО-СМЪРТОНОСНО ОТ РАК И ПОВЕЧЕТО ХОРА НЕ ЗНАЯТ, ЧЕ ГО ИМАТ 2024, Юли

Видео: ТРИ ПЪТИ ПО-СМЪРТОНОСНО ОТ РАК И ПОВЕЧЕТО ХОРА НЕ ЗНАЯТ, ЧЕ ГО ИМАТ 2024, Юли
Anonim

Сушилнята за зеленчуци и плодове ви позволява да приложите на практика принципите на здравословното хранене. С негова помощ можете да се подготвите за бъдещите продукти, съдържащи витамини и хранителни вещества. Освен това те няма да се срутят, както е при термичната обработка, а ще бъдат запазени.

Image

Принципът на работа на всяка сушилня за зеленчуци и плодове (дехидрати) е един и същ: да се намали съдържанието на вода до минимум, като се поддържат полезни елементи. Но този ефект се постига по различни начини. Следователно, всички сушилни са разделени на два вида: в първия поток горещ въздух е насочен вертикално (вентилаторът може да бъде разположен отгоре или отдолу), във втория - хоризонтално.

При избора на устройство се препоръчва да се обърне внимание на следните негови характеристики: материалът, от който калъфът е направен прозрачен; какъв е диапазонът на работните температури; дали силата на издухване е регулирана; какъв е начинът за загряване на въздуха; Достатъчна ли е общата площ на палетите за полагане на планирания брой продукти? има ли таймер (защита срещу прегряване); колко високо е нивото на шума при използване на устройството.

За тези, които не правят значителни резерви за зимата, са подходящи компактните сушилни Sukhovey, Veterok, Samobranka, Squirrel, Ryzhik и Miracle. Характеристиките на тези устройства са до голяма степен еднакви, но тези продукти се различават по формата на кутията и обема на палетите. Всички тези продукти са в един и същ ценови диапазон (до 3 хиляди рубли).

Съдейки по отзивите, всички сушилни от този тип имат един недостатък - неравномерно нагряване и издухване. Домакините се оплакват, че когато палетите са напълно заредени, сушенето на зеленчуци и плодове е с лошо качество: те изгарят от едната страна на кутията, а от другата страна остават полувлажни. Това допълнително затруднява редовното поставяне на храна за оптимално изсушаване.

Когато купувате сушилня за зеленчуци и плодове от нисък ценови диапазон, трябва да сте подготвени за факта, че ще се нуждаете от внимателно оформление на нарязани продукти, осигуряващи наличието на пропуски между всяко парче или плодове.

По-усъвършенстван модел е сушилнята Isidri. Това устройство се характеризира с равномерно разпределение на въздушния поток, естетическа привлекателност, скорост на нагряване на tenes. Но отзивите за него съобщават, че пластмасовите връзки на случая често се провалят.

Потребителите са предпочели сушилни от среден клас, най-добрите от които са „Summer Resident“ и „Corvette“. Производителността на тези устройства е много по-висока от горните. Сушилнята „Летен резидент“ има 4 модела, които са толкова маркирани като „Летен резидент-1“, „Летен резидент-2“ и т.н. Тези устройства се характеризират с максималния обем на заредения продукт и дизайна на кутията.

Отоплението в тези модели се извършва с помощта на инфрачервено лъчение, което допринася за по-пълно отстраняване на влагата от горски плодове, зеленчуци и плодове. Сушилни "Лятна жителка-4" спечелиха най-голям брой положителни отзиви.

Сушилнята Excalibur е популярна сред суровоядците и вегетарианците и се характеризира с високо качество на сглобяване, равномерно нагряване и издухване. Този уред е оборудван с автоматично регулиране на температурата. Броят на тавите може да бъде различен: от 5 до 9 броя. Сушилните струват от 200 долара. По-скъпите модели са оборудвани с тави за печене на хляб и други продукти от различни тесто.