Logo decormyyhome.com

Как да сменим намотка за баня

Как да сменим намотка за баня
Как да сменим намотка за баня

Съдържание:

Видео: Поставяне на мивка за баня 2024, Юли

Видео: Поставяне на мивка за баня 2024, Юли
Anonim

Загрятата релса за кърпи ще продължи по-дълго, ако е правилно инсталирана и е избран правилния модел. Така че, чужди аналози са проектирани за предварителна подготовка преди свързване към централно отопление. Руските намотки са по-устойчиви и са изложени на гореща вода.

Image

Бобината трябва да започне да се променя, като се уверите, че няма вода в системата. За да извършите работата, ще ви трябват следните инструменти: поялник за полипропилен, перфоратор, резачка за резба, шестостенни гаечни ключове, регулируеми и тръбни гаечни ключове, шлайф.

Технология за смяна на намотките

За да подготвите място за рязане или заваряване на нишката на прехода към пластмасова тръба, е необходимо да се разруши бетонната плоча на входа на тръбата. Трябва да се опаковат резбовани стоманени фуги. Запечатването трябва да се извърши внимателно, тъй като при повторно опаковане на връзката може да е необходимо източване на водата, смяна на парче тръба и др.

Колко стегнати са връзките, трябва да се провери чрез набиране и подаване на вода в системата. Можете да запечатате връзката на крановете с бобината.

След източване на водата можете да започнете да демонтирате старите тръби. Не се препоръчва щрангът да бъде прекалено къс, тъй като ще е необходимо да се резбоват краищата. Ако се използва резачка за конец, тогава припокриването ще позволи разрязването на материала на разстояние 6-7 см от стената.

Когато режете конец, той трябва да се държи с тръбен ключ, което ще изключи скъсването на тръбата от съседите. Допустимо е да заварявате нишките от вътрешната страна на таваните чрез газово заваряване. Това ще изисква достъп до мястото, освен това системата не трябва да е под налягане. Намотката, крановете и разстоянията в пакети трябва да бъдат монтирани, като се вземе предвид бъдещото покритие на стената.