Logo decormyyhome.com

Как да заменим пяна в мека мебел

Как да заменим пяна в мека мебел
Как да заменим пяна в мека мебел

Видео: Сухо пране на мека мебел - Orvio.net 2024, Юли

Видео: Сухо пране на мека мебел - Orvio.net 2024, Юли
Anonim

Нито една мебел не може да издържи вечно. В меките фотьойли и дивани, пяната от каучук първо става неизползваема, която се деформира поради постоянно натоварване и ако течността попадне вътре от време на време, може дори да изгние. Ако всички останали елементи все още са доста подходящи за употреба, пяната може да бъде заменена с нова.

Image

Ще ви трябва

  • - отвертка;

  • - странични резачки и щипки;

  • - шевни консумативи;

  • - телбод и анти-телбод;

  • - специални нишки - можете да използвате нишката на Титан.

Инструкция за употреба

1

Отстранете мебелната тапицерия, за да замените пяната. Този процес ще зависи от конкретния модел и конфигурация на продукта. Ако имате много малък опит с такава работа или изобщо не я имате, опитайте се да снимате продукта, преди да започнете работа от различни ъгли. Докато работите, запишете всяка от операциите - тогава можете просто да ги извършите в обратен ред, без да се притеснявате за поръчката. За да отделите старата тапицерия от рамката, използвайте анти-телбод. Опитайте се да не го повредите по време на премахването.

2

Нарежете пяната с ножица според необходимите размери. Ако е възможно да разнесете материала върху равна повърхност, по-добре е да използвате чиновнически нож. Направете плочи от пяна за седалката, облегалката и други части, където искате да замените пълнителя.

3

Прикрепете материала към рамката с помощта на мебелен телбод, в екстремни случаи можете да използвате нокти. В същото време помислете за всички елементи на облицовката, облицовката, декора, които първоначално са били върху мебелите.

4

Поставете синтетичен зиматор отгоре на пяната - така можете да издърпате тапицерията по-добре, а пяната ще издържи по-дълго. Мебелите стават по-обемни и по-меки. Издърпайте внимателно тапицерията - напрежението му трябва да е максимално и равномерно на всички места. Това ще помогне на модела да не се изкриви с времето, а тъканта може да издържи по-дълго.

5

Закрепете тапицерията от долната част на рамката. Това е по-удобно да се направи с мебелен телбод. По-добре е да не използвате ноктите - това не е толкова удобно, а самият метод на закрепване, може да се каже, вчера.

Обърнете внимание

Изберете само качествена пяна от каучук. Евтиният материал бързо ще загуби своите първоначални еластични свойства и характеристики. Много бързо се провисва, слепва се, презаписва се, след което се превръща в маса като пластилин и мебелите престават да се тапицират. Това е забележимо дори на евтини дивани, които са изложени в магазина - мебелите не са били в залата от толкова дълго време, но няколко десетки потенциални купувачи вече са клекнали върху него, така че пълнителят се е смачкал, диванът е увиснал и тапицерията е провиснала.

Полезни съвети

Ако искате мебелите да се окажат с малко по-твърда основа, заменете слоя пяна със сандвич конструкция. Например, това може да бъде два листа гума от пяна с дебелина 30 мм и слой филц между тях.

Ако мебелите са украсени с множество гънки, уелтове, имат оригинална форма, по-добре е сами да не замените пяната, а да поканите господаря в къщата.