Logo decormyyhome.com

Как да възстановим леярските мазилки на тавана

Как да възстановим леярските мазилки на тавана
Как да възстановим леярските мазилки на тавана

Видео: Full Surface Finishing with Roller and Skimming Spatula, Level Q3/ Шпакловане с валяк и нож, ниво Q3 2024, Юли

Видео: Full Surface Finishing with Roller and Skimming Spatula, Level Q3/ Шпакловане с валяк и нож, ниво Q3 2024, Юли
Anonim

Сега много майстори съветват да се замени гипсовата мазилка с циментови изделия, като по този начин се опитват да увеличат експлоатационния й живот. Но гипсовата мазилка е много по-здрава и способна да "живее" няколкостотин години. Тя обаче се нуждае от реставрация и реставрация.

Image

Старите търговски и благородни къщи се отличават с наличието на лепенки на тавани, тапети, корнизи и дъски, безспорно притежателите на такива жилищни помещения в това отношение имат късмет. Вероятно е миналите собственици да предпочетат просто да боядисват тези модели с боя или избелване. Ако е имало желание за възстановяване на мазилка от мазилка, тогава първо ще трябва да се запознаете с всички етапи на работа.

Първото нещо, което трябва да направите, е да отмиете старата боя. Най-добре е да извършите тези действия паралелно с ремонта в стаята, защото трябва да извадите мебели и килими, да покриете пода с полиетилен. Ето защо, ако в същото време стените са залепени с тапет или картината е освежена, стаята ще бъде напълно преобразена.

Определянето на произхода на боята, която е била използвана за мазилка, е съвсем проста. Ако тя остане на ръцете си след докосване, тогава тя избелва, не остава - емулсионна боя. Случва се мазилката да бъде боядисана в два различни слоя, като в този случай ще е необходимо да се отмие на два етапа.

Как да почистите мазилка от акрилна боя

Акрилната емулсия може да бъде отстранена с помощта на гъста паста, която обикновено се използва за тапетиране. Трябва да се нанесе плътно върху мазилката с четка за мазилка. Сместа се оставя за един ден, през което време пастата се абсорбира в емулсията. След това ще трябва внимателно да се отстрани. Ако не беше възможно да премахнете цялата боя с ръцете си с помощта на филм, тогава трябва да използвате дървена пръчка или шпатула, защото е много важно боята да не остане в ъглите на лепенката.

Как да изчистите мазилка от мазилка от избелване

Избелването се отстранява много по-лесно, за това ви е необходим съд с топла вода, гъба или мека четка. Вдлъбнатините могат да бъдат почистени със стара четка за зъби или дървен рафт със заострен край. Повърхността, която трябва да бъде почистена от избелване, първо се намокря добре, а когато бялото е импрегнирано, можете да използвате четка.

Как да възстановим леярските мазилки

Когато боята бъде напълно отстранена, ще възникнат всички повреди. Малки стружки и пукнатини, образувани между частите, могат да бъдат покрити с гипсов разтвор. Съвременната замазка не е подходяща за такава работа, тъй като за разлика от гипса може да се напука под въздействието на влага и температурни промени. Големи и дълбоки повреди могат да бъдат заменени само от опитни скулптори.