Logo decormyyhome.com

Как да изберем сплит система

Как да изберем сплит система
Как да изберем сплит система

Съдържание:

Видео: Как се монтира климатик - полагане на тръбен път и монтаж на външно тяло | Vimax.bg 2024, Юли

Видео: Как се монтира климатик - полагане на тръбен път и монтаж на външно тяло | Vimax.bg 2024, Юли
Anonim

С настъпването на летните горещини хората започват да мислят за закупуване на климатик. И въпреки че климатиците отдавна са широко разпространени, ще бъде доста трудно да направите правилния избор.

Image

Понастоящем сплит системите са се превърнали в най-често срещания тип климатици, благодарение на много по-ниското ниво на шума и богат избор на място за монтаж. Основният параметър при избора на сплит система е мощността, която се определя от два критерия - размера на помещението и неговото местоположение (от слънчевата страна или не).

Наборът от функции на климатика вече ще зависи само от сумата, която сте готови да отделите за него. Цената на съвременните сплит системи не влияе върху качеството и надеждността на тяхната работа и зависи само от мощността и допълнителните „звънци и свирки“.

Определяне на необходимата система за разделяне на мощността

Преди да отидете в магазина, трябва да определите необходимата мощност на сплит системата. Приблизително този параметър се определя в зависимост от обема на помещението - не от площта, а от обема. За това площта на стаята трябва да се умножи по височината на таваните, например за стая от 18 квадратни метра. м. на височина 2, 5 м. обемът ще бъде равен на 45 куб.м. м.

Производителите обикновено посочват с цифри в името на сплит система колко е предназначена. Например: 07 - на 70 куб.м. м. е минималната мощност на произведените сплит системи; 09 - на 90 куб.м. м.; 12 - на 120 куб.м. м. и т.н.

Когато избирате необходимата мощност, трябва да вземете предвид и местоположението на стаята и наличието на източници на топлина в нея, например мощен компютър. Ако стаята има големи прозорци и е разположена от слънчевата страна, ще трябва да тренирате по-студено, за да компенсирате печеленето на топлина.

Когато работите със сплит система, трябва да се помни, че за разлика от климатик на прозорци, тя не осигурява прилив на чист въздух, с изключение само на някои скъпи модели.