Logo decormyyhome.com

Как да изберем алуминиеви радиатори

Как да изберем алуминиеви радиатори
Как да изберем алуминиеви радиатори

Съдържание:

Видео: Алуминиев радиатор H350 2024, Юли

Видео: Алуминиев радиатор H350 2024, Юли
Anonim

Когато планират основен ремонт на отоплителната система, собствениците на апартаменти често мислят за подмяна на стари чугунени батерии с алуминиеви радиатори. Така че заслужава ли да хвърляте грозни съветски радиатори и да ги замените с красива модерна батерия с идеални характеристики? И в този случай как да изберем добър алуминиев радиатор?

Image

Промяна или не промяна?

Акумулаторите в съветски стил се състоят от стоманени или чугунени регистри, основният недостатък на които е високата водна вместимост и голямото тегло, които усложняват процеса на тяхната инсталация и демонтаж. В допълнение, чугунените съветски батерии не са в състояние да поддържат желаното ниво на температура в отопляемо помещение, докато съвременните алуминиеви радиатори осигуряват напълно необходимите топлинни индикатори.

Алуминиевите радиатори са изработени от първичен и вторичен алуминий - и първичният се счита за по-добър.

Най-популярните производители на тези радиатори, които са се доказали в експлоатация, са марките Fondita, Ferroli, l Nova Florida, Rogal и Global. Техните продукти са най-различни по външен дизайн, но изпълнението им е почти идентично помежду си. Когато избирате и монтирате алуминиеви радиатори, се препоръчва да ги изплаквате с вода веднъж годишно.