Logo decormyyhome.com

Как да премахнете шпулите от трикотаж

Как да премахнете шпулите от трикотаж
Как да премахнете шпулите от трикотаж

Видео: Как шить трикотаж на швейной машине. Как шить двойной иглой по трикотажу. Шьем трикотаж без оверлока 2024, Юли

Видео: Как шить трикотаж на швейной машине. Как шить двойной иглой по трикотажу. Шьем трикотаж без оверлока 2024, Юли
Anonim

При продължително износване на трикотажните елементи се образуват макари, които придават на дрехите небрежен вид. Има няколко начина да се отървете от пелетите.

Image

Ще ви трябва

  • - електрическа самобръсначка;

  • - бръснач или бръснач;

  • - лепяща лента;

  • - Затваряне с велкро.

Инструкция за употреба

1

Изправете трикотажа с макари върху равна, твърда повърхност и ключалка. Тази процедура трябва да се извърши с всеки метод за отстраняване на пелети.

2

Вземете електрическа самобръсначка, включете я и внимателно изрежете макарата от повърхността на тъканта. Преместете устройството отгоре надолу. Не натискайте бръснача силно, за да не повредите тъканта. Вместо обичайната мъжка електрическа самобръсначка, можете да използвате специална машина за рязане на шпули. Тя действа на същия принцип.

3

Вземете острие или самобръсначка за еднократна употреба. Внимателно ги изпълнете върху плата, като отрежете макарите. Острието трябва да бъде преместено срещу посоката на ворсините върху тъканта. Бъдете изключително внимателни - този метод за премахване на макарите може лесно да повреди тъканта.

4

Изрежете лента с дължина 30-40 см от макарата на широка лента и я притиснете здраво към плата и го издърпайте към себе си. Повечето макари трябва да останат на лентата. Повторете тази операция върху друго парче плат. Лепковата лента трябва да бъде сменена, тъй като става мръсна.

5

Купете парче велкро закопчалка в магазин за ръкоделие. Ще ви трябва само част с малки куки. Прикрепете го към тъканта, като премахнете макарите. Моля, обърнете внимание, че куките могат да повредят структурата на финия трикотаж.