Logo decormyyhome.com

Как да запазите топло у дома

Как да запазите топло у дома
Как да запазите топло у дома

Видео: HOW TO PRINT MUGS USING SUBLIMATION 🌱 Detailed step-by-step in 16 minutes with time & print settings 2024, Юли

Видео: HOW TO PRINT MUGS USING SUBLIMATION 🌱 Detailed step-by-step in 16 minutes with time & print settings 2024, Юли
Anonim

За да запазите топло в частна къща, ще е необходимо да изолирате подовете и стените, прозорците и вратите. Има няколко начина за изпълнение на тази задача. В къщи, изградени от тухла и дърво, процесът на изолация е значително по-различен.

Image

Ще ви трябва

  • - пяна

  • - насипна изолация

  • - силиконов уплътнител

  • - полиуретанова пяна

  • - дървен материал

  • - винтове за дърво

  • - отвертка

Инструкция за употреба

1

За да не напусне топлината от къщата, е необходимо да се извърши висококачествена изолация на стени и тавани. Трябва да започнете с последното. Има няколко етапа на затопляне на частна къща, но някои от тях са много трудоемки.

2

На първо място, трябва да разгледате таванското помещение и да проучите колко е силен етажът му. Изборът на материал за изолация на горния етаж ще зависи от това. Ако е в състояние да издържи на допълнителното натоварване на теглото, можете да използвате най-простия метод за изолация - изсипете слой от експандирана глина, дървени стърготини или сух речен пясък на таванския етаж. Ако облицовката на горния етаж е слаба, тя се демонтира и между гредите се поставят дъски от пяна или минерална вата. Тогава корпусът се връща на мястото си.

3

По-трудно е да изолирате пода. За да направите това, трябва да го отворите и или да излеете свободна изолация върху земята, или да продължите с монтажа на носещите ленти. За целта можете да използвате всеки подходящ дървен материал: плоча, OSB дъски (нарязани на ленти с ширина 8-10 см), дъски, трайни летви или камъни. Дървесината е фиксирана под дървените трупи, прикрепяйки ги към тях с винтове за дърво. След това в отворите между лагите се полага нагревател. Ако се полага пяна, тогава пукнатините трябва да бъдат запълнени с монтажна пяна. След това отново настилайте подовите плоскости.

4

Често основното изтичане на топлина се случва през прозорци. Тук основното внимание трябва да се обърне на изолацията на рамките. Пукнатините са изпълнени с водоустойчив и устойчив на замръзване силиконов уплътнител, замазки, памук, теглич, запечатани с хартия или специални ленти на пяна на лепилна основа.

5

Ако са монтирани металопластикови прозорци, но те не задържат добре топлината, причината трябва да се търси в неправилно монтирани склонове. Тези листове трябва да бъдат премахнати, на интервали полагайте изолацията (или ги пълнете с монтажна пяна) и инсталирайте на място. Същото важи, ако вратите са „студени”.

6

Тухлата има по-висока топлопроводимост от дървесината. Следователно вътрешната изолация няма да е достатъчна. Най-ефективният се счита за външния, състоящ се от монтиране на топлоизолационни панели по стените на сградата отвън. За тази цел е по-добре да изберете лист от пяна. Този материал не абсорбира влагата и лесно се придържа към тухли.

7

Първо, трябва да изградите дървена рамка, състояща се от летви с стъпка между тях, равна на ширината на изолацията. Полага се в пролуките между вертикалните стойки на рамката. След завършване на работата довършителният материал се монтира отгоре на пяната: сайдинг, велпапе, фасадни панели.