Logo decormyyhome.com

Как да опаковате при движение

Как да опаковате при движение
Как да опаковате при движение

Видео: LITTLE BIG – SKIBIDI (official music video) 2024, Юли

Видео: LITTLE BIG – SKIBIDI (official music video) 2024, Юли
Anonim

Преместването е отговорно събитие, което изисква внимание и точност. Важно е не само да транспортирате цялата собственост, но и да я опаковате, така че нещата да не се счупят и да не се загубят. Подгответе се за събитието предварително и отделете време - тогава на ново място не е нужно неистово да търсите необходимите вещи.

Image

Ще ви трябва

  • - опаковъчно фолио;

  • - картонени кутии;

  • - здрави чанти;

  • - лепяща лента;

  • - ножица;

  • маркери;

  • - хартия за етикети;

  • - тефтерче.

Инструкция за употреба

1

Внимавайте с опаковката. Мебелите трябва да бъдат обвити с тиксо и закрепени с тиксо - така ще предпазите шкафовете и столовете от замърсявания и драскотини.

2

Повечето неща обикновено се поставят в картонени кутии - толкова е удобно да транспортирате чинии, различни дрънкулки, хартии, козметика, домакински химикали и други. Кутиите могат да бъдат закупени или взети безплатно в магазини, продаващи хранителни стоки или домакински уреди. По-удобно е да използвате кутии със среден размер. Не зареждайте x с прекалено тежки предмети, за да не се разкъсва картонът.

3

По-удобно е да носите дрехи, спално бельо, завеси и друг текстил в чанти. Чантите за боклук са евтини, но лесни за разкъсване. По-практични са здравите торбички от синтетични влакна, които строителите използват. Обувките са най-добре опаковани в кутии, така че да не се деформира. Обемни неща - зимни дрехи, завивки и други - могат да бъдат опаковани във вакуумни торби. Тази техника значително ще спести място.

4

Запасете се с лента за опаковане и вестници или кафява хартия. С смачкани вестници, съдове за смени, крехки дрънкулки и други вещи. Не забравяйте да маркирате кутиите със стъкло и порцелан със специални стикери.

5

По-удобно е да поставяте книги не в кутии, а в торби. Наредете ги в купчини и след това използвайте скоч лентата, за да оформите спретнати снопове. За извършване на лепяща лента можете да направите широки дръжки.

6

Опаковайте основните неща отделно - ще ги използвате веднага след преместване. В отделна торба сложете лъжичка с четка, почистващи продукти за ваната и тоалетната чиния, както и друго оборудване за почистване.

7

Маркирайте всички полета със етикети на съдържанието. Някои хора предпочитат да номерират опаковани артикули, за да разберат кои пакети и торби да отворят първо. За да предотвратите отлепването на етикетите, здраво ги прикрепете с лента или пишете директно върху кутии и торби.

8

Кутиите с малки неща не трябва да се подписват с думата „разни“. Препишете съдържанието в бележник и го дръжте удобен. След това, на ново място, не е нужно да подреждате депозитите от разопаковани неща в търсене на комплект за шиене, четка за обувки или зарядно за мобилен телефон.

9

Поддържайте готови ножици, торби и опаковъчна лента. С тяхна помощ можете бързо да възстановите опаковката, ако някоя кутия се счупи или отвори при пренасяне.

Полезни съвети

Преместването е чудесен начин да се отървете от ненужните неща. Стари списания, вестници, неработещи домакински уреди, счупени играчки и дрехи, които не са най-подходящите за поставяне в торби за боклук и незабавно изпращат на сметището.