Logo decormyyhome.com

Как сами да си направите ремонт на тавана

Как сами да си направите ремонт на тавана
Как сами да си направите ремонт на тавана

Съдържание:

Видео: How To Fix a Headliner Поправка на провиснал таван 2024, Юли

Видео: How To Fix a Headliner Поправка на провиснал таван 2024, Юли
Anonim

Ремонтът на тавана започва с подготовка, по време на която се изисква почистване на повърхността на старото покритие. Работата може да бъде възложена на специалисти или сами да ремонтирате тавана.

Image

Предварителна подготовка

Първо, таванът трябва да бъде грундиран, премахнете фуги и шевове. Обмислете вида на повърхността, преди да започнете работа. Най-равномерната повърхност е необходима при подготовката на тавана за измиване, а за опънати или окачени тавани такава равна повърхност не е необходима.

Ако възнамерявате да направите ремонт в нова сграда след строителите, процес като премахване на старото покритие се пропуска. Веднага можете да започнете да премахвате ставите и грундирате повърхността. Във всички останали случаи започнете с почистване на повърхността на тавана.

Най-често таванът в старите къщи е покрит с побеляване. Има и залепени върху тавани тапети или измазани с варов разтвор. За почистване на такива повърхности е необходимо да вземете валяк за боя върху дълга дръжка. Навлажнете ролката с топла вода, след което я изстискайте малко.

Моля, обърнете внимание - ролката трябва да е достатъчно мокра. Част от тавана трябва да се навие с валяк, докато не е необходимо да се натиска силно, особено в началния етап на работата. С всяко ново търкаляне налягането си струва да се увеличава. След като накиснете част от тавана, трябва да пристъпите към премахване на белите. За целта вземете шпатула и почистете боята, докато се види пълнежът или бетонната основа.

Ако под финала намерите стара замазка, трябва да вземете шпатула и да я проверите за здравина. Ако замазката се държи здраво, тогава не е необходимо да я премахвате. Случва се замазката да започне да се руши. В този случай той трябва да бъде премахнат и да се приложи нов.