Logo decormyyhome.com

Как да си направим огън от импровизирани материали

Как да си направим огън от импровизирани материали
Как да си направим огън от импровизирани материали

Видео: СИНИ ЛАМПИ И ОГЪН В MINECRAFT? - The Pact 6 Е3 2024, Септември

Видео: СИНИ ЛАМПИ И ОГЪН В MINECRAFT? - The Pact 6 Е3 2024, Септември
Anonim

Пожар е събитие, включено в програмата на всяко туристическо пътуване. А огън излъчва светлина и дава топлина. С него можете да изсушите мокрите си дрехи, да врите вода, да приготвите вкусна закуска, обяд и вечеря, а гледката на огън може да развесели и най-мрачния турист. Можете да направите пожар по няколко начина, като използвате най-прости материали под ръка.

Image

Ще ви трябва

  • - вестник;

  • - плексиглас или парче гума;

  • - хартиено и слънчогледово масло;

  • - восъчна свещ;

  • - брезова кора или борови игли

Инструкция за употреба

1

Най-често срещаният начин е да направите огън със сух вестник и малки клонки. Използвайте вестник. Тоалетната хартия и хартиените кърпи не горят, а тлее и ще бъде доста проблематично да се направи огън с тях.

2

Не всеки път туристическо пътуване е придружено от ясно слънчево време. Такива природни явления като вятър, дъжд и мъгла, противно на благоприятните прогнози за времето, могат да ви изненадат всеки момент. Да направиш пожар при лошо време за мнозина може да изглежда невъзможна задача. Но ако сте взели със себе си плексиглас или парчета каучук, например частици от камера за стара кола, процесът на запалване на пожар няма да ви отнеме много време и усилия.

3

Възможно е да направите огън с помощта на слънчогледово масло. Вярно, този продукт сам по себе си не гори, но ако хартията се навлажни в масло и се подпали, ще изгори два пъти повече и по-дълго, отколкото необработена.

4

Дори малка пепелянка от обикновена восъчна свещ може да бъде полезна за огън. Изкопайте малка дупка в земята, поставете свещ в нея и бавно я покрийте с тънки, сухи пръти. Само за няколко минути можете да се насладите на топлината и ярката светлина на огъня.

5

Ако нямате плексиглас, гума, хартия или свещи, не изпадайте в паника. Можете да направите добър огън с помощта на това, което ви заобикаля, например, с помощта на брезова кора - брезова кора. Просто не отрязвайте кората от живо дърво, по-добре е да потърсите стара изсушена бреза, за да направите огън. Брезовата кора лесно се разслоява на тънки плочи, които отлично горят дори по време на дъжд.

6

Можете да направите огън, като изпеете куп сухи борови игли, като постепенно полагате малки сухи клонки върху тях. Ако няма тънки клони на една ръка разстояние, опитайте се да подпалите дебели, точно преди да донесете кибрит, използвайте нож, за да направите разрези във формата на ела върху клоните.