Logo decormyyhome.com

Как да почистите велурните неща

Как да почистите велурните неща
Как да почистите велурните неща

Видео: Приготвих я за рождения си ден. Празнична торта - мека, велурена, елегантна и 100 % шоколадова. 2024, Юли

Видео: Приготвих я за рождения си ден. Празнична торта - мека, велурена, елегантна и 100 % шоколадова. 2024, Юли
Anonim

Всички обичат велурени вещи. Чанти, ботуши, якета, якета, дъждобрани и палта, изработени от велур, изглеждат благородни и уважавани. Само един недостатък обърква: тези неща са чувствителни към замърсяване и не всеки знае как да ги почисти. При неправилна грижа велур става неразбран. Как да се грижим за неща от велур?

Image

Инструкция за употреба

1

Преди да започнете да почиствате продукт от велур, трябва да го изсушите старателно. Изделия от велур трябва да се сушат на проветриви места или на открито на сянка. В никакъв случай не се препоръчва да ги изсушавате в близост до източници на топлина: кожата ще изсъхне и се деформира, велурните влакна ще поемат и артикулът ще изглежда износен и износен. Обувките преди процеса на сушене са най-добре опаковани плътно с хартия - салфетки или стари вестници, това няма да позволи на обувките да загубят форма и да се деформират.

2

Замърсителите и прахът от велурните елементи могат да бъдат отстранени с помощта на специална четка за почистване на велур, с меки ворсини.

3

Ако велурът има трудно място, задръжте продукта върху пара (контейнер с вряла вода) поне три до пет минути. След това може да се използва почистващо средство.

4

Стари петна или тежки замърсявания могат да бъдат отстранени с разтвор на амоняк във вода. Сместа се нанася върху петното, след което нещото трябва да се изсуши, а след това следи от сместа се отстраняват с мека четка или специална метална четка.

5

Мазните петна, петна от пот също трябва да се подлагат на многоетапно почистване. Първо пара, след това опитайте смес от амоняк и вода. Ако петното не се почисти, можете да го премахнете с бензин и след това да обработите петното с мека четка.

6

Продуктите, изработени от бял велур, особено лесно замърсени и уязвими от външни влияния, трябва да се почистват с топъл разтвор на амоняк, мек почистващ препарат и вода.