Logo decormyyhome.com

Как да измиете пуловер в пералня - няколко съвета

Как да измиете пуловер в пералня - няколко съвета
Как да измиете пуловер в пералня - няколко съвета

Съдържание:

Видео: 12 Minimalist Bedroom Organization Tips 2024, Юли

Видео: 12 Minimalist Bedroom Organization Tips 2024, Юли
Anonim

Може би, в гардероба на всеки човек има такова стилно и практично нещо като пух. Продуктите с пълнител от пух изискват специални и деликатни грижи, така че експертите препоръчват да избягвате измиването на пухеното яке у дома и, ако е необходимо, да се обадите на химическо чистене. Но възможно ли е независимото връщане на оригиналния вид на пухеното яке, като просто го измиете в пералнята?

Image

Основната трудност на измиването на пухено яке у дома е, че пухът е съборен - това разваля не само външния вид на продукта, но също така се отразява негативно на топлоизолационните му свойства. Има обаче няколко ефективни начина за почистване на пухеното яке от замърсяване, без да се прибягва до услугите за химическо чистене.

Как да перете пухено яке в пералня, така че пухът да не се заблуди

За да измиете пухеното яке в пералнята, ще ви е необходим течен препарат (обикновеният прах за пране не изплаква добре от долния пълнител и оставя ивици от външната страна на продукта), три тенис топки (те се продават във всеки магазин за спорт) или специални топки за пране.

Не се опитвайте да решавате няколко проблема наведнъж и, за да спестите време, мийте, да речем, две пухени якета наведнъж. Всяко надолу яке трябва да се пере отделно. Преди да поставите продукта в барабана на пералня, е необходимо да се уверите, че всички ципове и копчета са закопчани, а сакото сакото е обърнато отвътре навън.

Отгоре на продукта поставяме тенис топки в барабана (за да избегнем изхвърлянето на пух на бучки) и избираме специална програма, предназначена за измиване на деликатни неща (въртене не повече от 400-500 оборота, температура на водата - 30 градуса). Когато задавате режима на измиване, е по-добре да настроите поне 2-3 изплаквания - тази мярка ще ви помогне да предотвратите образуването на петна от сапун.