Logo decormyyhome.com

Как да почистите велурени продукти

Как да почистите велурени продукти
Как да почистите велурени продукти

Видео: Повышенное давление? Почистите сосуды. Мой личный опыт. 2024, Юли

Видео: Повышенное давление? Почистите сосуды. Мой личный опыт. 2024, Юли
Anonim

Продуктите, изработени от естествен велур, велур или набук, изглеждат интересни и много елегантни. От тези материали се шият не само връхни дрехи, обувки и чанти, но и основната част от гардероба - ризи, панталони, поли и рокли.

Image

Повърхността на купчината изисква деликатно почистване, ако елементът е много мръсен, тогава е по-добре да го почистите на сухо. В други случаи можете да се справите сами.

1. Тъмните петна по ръкавите и подгъва на велурено палто или овча кожа се отстраняват със смес от сода и амоняк. За да маркирате изчезнали, просто ги разтрийте с кърпа, навлажнена с този състав.

2. Отстранете петна от вода или блясък от яката, ръкавите и джобовете на велурено яке, сако или палто, като използвате гумиран материал или груба гъба.

3. Гланцовият велур на гънките е освежен с фино зърнест шкурка.

4. Солените участъци от велурени дрехи се третират с разреден амоняк: чаша амоняк изисква ¾ чаша вода. След това тези места се избърсват с подкислен разтвор, за който 1 ч.л. се разтваря в 1 литър вода. оцетна есенция.

5. Ако продуктът се почисти с топло мляко и сода, това ще го върне в първоначалния си вид. За да направите това, ще е необходима 1 ч.л. алкален.

6. Кафяв велур или велур трябва да се почистват добре с четка, навлажнена с кафена основа. След изсъхване на продукта сухата четина преминава през него, за да премахне остатъците от кафе.

7. Шапки или обувки от велур са добре почистени с фина трапезна сол.

Може да се пере само изкуствен велур. И след това - не мийте, а внимателно измийте с топъл разтвор на сапун или прах, разстилайки продукта върху масата или го окачете на закачалка за палто. След почистване изплакнете добре дрехите, леко ги стиснете (но не ги усуквайте!) И ги изсушете на раменете си при стайна температура. За да не се появят петна в долната част на продукта, той периодично се залива с кърпа.

Също така изкуственият велур може да бъде внимателно почистен с мека четка с неутрален почистващ препарат, след което останалият сапун или прах се отстранява с влажна кърпа, накисва се в суха кърпа и се окачва на закачалка за палто.

За почистване на велур у дома, в никакъв случай не трябва да използвате препарати за отстраняване на петна, тъй като те съдържат химикали, които трайно ще разрушат нещата.