Logo decormyyhome.com

Как да прехвърлим модел на плат

Как да прехвърлим модел на плат
Как да прехвърлим модел на плат

Видео: 🤓Разводим печатные платы в EasyEDA. Большой гайд 2024, Септември

Видео: 🤓Разводим печатные платы в EasyEDA. Большой гайд 2024, Септември
Anonim

Една материя с модел може да бъде много полезна за създаване на творчески неща от текстил (папки, тетрадки) или дори за декориране на интериора. Ако нямате умение за бродиране или рисуване върху плат, има по-лесен начин да прехвърлите дизайна на плат.

Image

Ще ви трябва

  • - парче плат

  • - картина на хартия
  • 1 начин:

  • - четки / бяла акрилна боя / акрилен лак
  • 2 начина:

  • - отстраняване на лак за нокти или разтворител / лъжица / памучни тампони

Инструкция за употреба

1

Картината, която харесвате, трябва да бъде отпечатана (най-добре на лазерен принтер). Когато подготвяте картина за печат, не забравяйте, че когато се прехвърли върху плат, тя ще бъде огледална. Ако има думи върху изображението, изображението трябва да бъде „огледално“ във „Photoshop“ или във всеки друг графичен редактор.

2

Процедурата трябва да се извърши в добре проветриво място. За удобство тъканта може да бъде фиксирана с лента върху повърхност, която не се страхува от химически влияния: например, стара покривка от маса или стъкло.

3

Първият начин. Плат на мястото, където ще прехвърлите шаблона, намажете гъста художествена бяла акрилна боя. След това залепете картината върху тъканта, като поставите шаблона с лицевата страна върху боята. Необходимо е плавно, но леко да се изглажда изображението, така че картината да се прилепва добре и без мехурчета. След това, нанесете друг слой боя върху тъканта - този път от грешната страна. И закачете тъканта да изсъхне. Когато всичко изсъхне, навлажнете обилно и много внимателно отстранете слой хартия. Картината ще остане върху акрилната боя върху плата. За да направите картината по-ярка, изображението може да се лакира.

4

Вторият начин. Поставете разпечатката върху тъканта с образа надолу и навлажнете с лак за нокти. Не прекалявайте - памучните подложки са най-добри за това. Изгладете добре картината, като изхвърлите въздушни мехурчета. Освен това чертежът трябва да се "разтрива" с лъжица с кръгови движения - достатъчно внимателно, но внимателно, за да не се разкъса хартията. Периодично повдигайте ръба на хартията, за да проверите качеството на прехвърляне на изображението. Ако е необходимо, разтрийте го с лъжица още известно време и ако разтворителят или лакът за отстраняване на лак се е изпарил от хартията, може отново да се навлажни леко. Когато преведеното изображение изсъхне, то може да се глади от грешната страна - така картината ще бъде фиксирана. Сега дори може да се измие.

Обърнете внимание

Тези методи може да не работят, ако вашата снимка е отпечатана на мастиленоструен принтер или е изображение от вестник или списание. Ако нямате лазерен принтер, използвайте услугите на фотосалон.

Полезни съвети

Качеството на изображението ще зависи от това на кой принтер е отпечатано изображението, както и от разтворителя (по-добре е, ако е без ацетон) и от текстурата на тъканта (най-подходящите са гладки тъкани с тънък тъкат). Ако това не работи за първи път, опитайте да отпечатате от друг принтер, различен разтворител или друга материя.