Logo decormyyhome.com

Как да миете кухненски кърпи

Как да миете кухненски кърпи
Как да миете кухненски кърпи

Съдържание:

Видео: Кухненски робот LIDL vs KITCHENAID SILVERCREST ARTISAN 2024, Юли

Видео: Кухненски робот LIDL vs KITCHENAID SILVERCREST ARTISAN 2024, Юли
Anonim

Кухнята е слабо място за почти всяка жена. Наистина искам да е удобно и чисто. Кърпа в кухнята е индикатор за чистотата на домакинята. Жалко е, че оставеното петно ​​не може да се мие, но има много тайни как да миете кухненски кърпи

Image

Какво ще помогне за лесно премахване на кухненските кърпи

Точността е необходима за правилното използване на кухненските прибори. Държачите за съдове трябва да се използват за горещи ястия, повърхностите на масата трябва да се избърсват с определени парцали, а кърпата да се използва за прибори за хранене. Отделна кърпа в кухнята трябва да бъде за ръце, тя ще е необходима в процеса на готвене. Членовете на семейството трябва да приемат правилата на домакинята и след това петна от чай, шоколад и масло няма да попаднат на повърхността на кухненската кърпа. Ако всички ще бъдат внимателни, тогава да миете кухненски кърпи ще има много по-малко.

Промяна на честотата на кухненските прибори

След всяка употреба на повърхността на кърпата се появяват бактерии, които се размножават благоприятно във влажна среда. 1-2 пъти седмично кухненските кърпи се препоръчват да се сменят. Пресните петна по тъканта се почистват много по-лесно. Бамбукови, ленени и памучни кърпи ще бъдат чудесен помощник в кухнята.

Перални кърпи

Използването на съвременни технологии това не е трудно, просто ги заредете в пералнята и изберете подходящия режим.

Да се ​​отървем от петна

Използването на средства за отстраняване на петна се счита за нерационално. Не всяка домакиня е в състояние да харчи пари, за да се отърве от петна по кърпа.

За да премахнете мазните петна, трябва да запомните няколко съвета:

Как да перете цветни кухненски кърпи

1. Ще ви трябва сапун за пране и найлонова торбичка. Вечер мокра кърпа се търка обилно със сапун и се оставя в чантата до сутринта. Уверете се, че чантата е плътно вързана. На следващия ден остава само да го поставите в пералнята и да перете нормално при 60 ° C.

2. Отървете се от мазни петна, ще помогне на разтварящия мазнини агент, който има във всяка кухня. Малко течност за миене на съдове върху петното и след ден можете да я измиете старателно. Мазните петна изчезват без следа.

Оригинален начин за почистване на кухненски кърпи

За да премахнете кухненските кърпи от мазни петна, има още един необичаен начин, за това ще ви трябва:

  • 2 бели лъжици (за предпочитане сухи);
  • 2 с.л. растително масло;
  • 2/3 чаши почистващ препарат за машината.

Не се страхувайте от наличието на масло, то ще се окаже омекотител при отстраняване на замърсители, така че не трябва да го пренебрегвате, в противен случай резултатът от такава процедура ще бъде нулев. Всички компоненти трябва да се изсипят в кофа с вряла вода, внимателно се смесват и се добавят замърсени кърпи. Кофата отгоре трябва да бъде затворена за дългосрочно запазване на топлината. Накисването се извършва най-добре през нощта, а сутрин изплакнете кърпите с вода.