Logo decormyyhome.com

Как да премахнете чиновническото лепило

Как да премахнете чиновническото лепило
Как да премахнете чиновническото лепило

Видео: Премахване на мухъл | Мисия Моят Дом 2024, Юли

Видео: Премахване на мухъл | Мисия Моят Дом 2024, Юли
Anonim

Канцеларското лепило е много подходящо за залепване на хартия, картонени изделия и дори тъкани. Но когато работите с него, трябва да бъдете много внимателни - като има течна консистенция, той лесно може да се разлее и оцвети не само ръцете, но и дрехите си.

Image

Ще ви трябва

  • - топла вода;

  • - отстраняване на лак за нокти;

  • - димексид.

Инструкция за употреба

1

Офисното лепило е най-безобидният вид лепило от всички съществуващи. Следователно петната след него се отстраняват най-лесно.

2

Ако капка лепило попадне на любимото ви нещо, първо отстранете по-голямата част от него. За целта поставете засегнатите дрехи във фризера за няколко часа. След като лепилото замръзне здраво, изстържете втвърденото лепило с нож.

3

След това пристъпете към отстраняване на последствията. Накиснете предмета за половин час в топла вода и след това измийте в обичайния режим на пране на това облекло. След това го извадете и го изсушете. При миене и накисване не използвайте много гореща вода. Вашата тъкан може да не издържи този тест и да се хвърли.

4

Ако това не помогне, използвайте средство за отстраняване на лак за нокти. Но само за тези, в които няма ацетон. Изсипете няколко капки върху петното и оставете за 7-10 минути. След това измийте дрехите в сапунен разтвор. Трябва да се отбележи, че това вещество трябва да се използва само върху тъкан, която не се пролива, в противен случай можете да развалите засегнатото нещо още повече.

5

Петното може да се отстрани и с продукт, наречен Димексид (99%), който се продава в обикновените аптеки. Намокрете добре памучната вата с нея и я изтрийте с петно, след това изперете дрехите. Справя се с лепилото и не разрушава тъканта. Единствената предпазна мярка е да не го отваряте без гумени ръкавици на ръцете си, в противен случай може да получите изгаряния по кожата.

6

Виждайки капка чиновническо лепило върху дрехите си, не губете време. Колкото по-бързо започнете да го премахвате, толкова повече са шансовете да се отървете напълно от грозно петно.

7

Когато следващия път работите с лепило, бъдете внимателни. Например, облечете стари дрехи, които няма да е жалко да се изцапате и изхвърлите. Или покрийте коленете и ръкавите си с някаква кърпа, за да не ги напръскате с лепило.

Как да премахнете чиновническото лепило