Logo decormyyhome.com

Как да обличате таванско помещение

Как да обличате таванско помещение
Как да обличате таванско помещение

Съдържание:

Видео: Le coin des fileuses : Retors en chaîne à trois brins, dit Navajo 2024, Юли

Видео: Le coin des fileuses : Retors en chaîne à trois brins, dit Navajo 2024, Юли
Anonim

Таванското помещение, оборудвано като кабинет, билярдна зала или фитнес, може да бъде организирано под фронтон или наклонен покрив с наклон на ребрата 45-60 градуса. Но тази допълнителна зона ще трябва да бъде правилно изолирана и обшита. Имайки умения за ремонт, довършването на таванско помещение може да се извърши за няколко дни.

Image

Подреждане на таванско помещение

Вътрешната декорация на тавана включва:

- таванска декорация;

- декорация на стени;

- подреждане на входа;

- интериор на стаята;

- организация на осветлението.

Таванът може да бъде завършен с гипсокартон или шперплат. Можете също така да монтирате лек таван, монтиран директно към напречните греди.

За облицовка на стени се използва същата облицовка или твърд картон. На стелажите на таванското помещение се монтират напречни греди от гредата и след това върху тях се прикрепва обшивният материал. При облицоване на стени и тавани може да се използва фиброплит. По правило електрическото окабеляване е скрито под плочите в специални канали.

Но преди да започнете работа, трябва да се направи изолация, в противен случай не могат да се избегнат големи топлинни загуби. Минералната вата и фиброкартонът са подходящи като изолация. Преди и след изолацията се монтират хидроизолационни слоеве.

Самата декорация се извършва с помощта на облицовка, блокхаус, гипсокартон. Тъй като таванското помещение се счита за стая с лека структура на стените, вътрешното покритие се извършва с водоустойчиви, леки материали.

Входът в стаята може да бъде затворен с обикновена завеса от тюл или плъзгащи се завеси.

Облицовка на тавана

Монтирането на облицовка не изисква специални умения. Листовете за облицовка се нарязват на желаната височина и се монтират върху дървена основа с нокти. Подплатата трябва да се третира с лак и антибактериално средство.

Основата за пода на стаята е подовата настилка от дъските. Дъските от мека дървесина имат висока якост и издръжливост. Важно е материалът на пода да е сух.