Logo decormyyhome.com

Как да загреем вода с пералня

Как да загреем вода с пералня
Как да загреем вода с пералня

Видео: ПОЧИСТЕТЕ ЛЕСНО ВАРОВИК (Пералня, кана за вода) 2024, Юли

Видео: ПОЧИСТЕТЕ ЛЕСНО ВАРОВИК (Пералня, кана за вода) 2024, Юли
Anonim

Модерна автоматична пералня е оборудвана със специално устройство - нагревателен елемент, който сам загрява водата. Това е много удобно и помага да спестите време и енергия на човек, решил да организира измиване.

Image

Ще ви трябва

- пералня.

Инструкция за употреба

1

За да загреете пералната вода в пералнята, трябва само да натиснете няколко бутона, като изберете желаната програма. Всеки от тях има собствен температурен режим, като взема предвид замърсяването на бельото и материала, от който е направено. Така че за синтетичните продукти в пералните машини има специални програми, които се различават по-ниски допустими максимални температури на водата, отколкото за неща, изработени от памук.

2

Измийте памука, в зависимост от неговото замърсяване, при температура на водата от 30 до 90 градуса. Максималната температура за синтетичните неща е 60 градуса. Ако решите да перете деликатни тъкани от коприна или вълна, изберете ниски температури до 40 градуса, плюс подходящия нежен режим на пране.

3

В случай на честа употреба на програми с повишено температурно натоварване (измийте при температури от 60-90 градуса по Целзий), внимавайте да предпазите нагревателния елемент на вашата пералня от мащаб. Използвайте различни защитни средства, продавани в магазините - специални прахове и течности.

4

Когато избирате пералня, вземете предвид силата на нагревателния елемент, неговото покритие (може да бъде керамично, което ще осигури допълнителна защита срещу мащаб).

5

С помощта на машина тип активатор е възможно да се загрява водата за измиване само с помощта на помощни средства, като например: котел, газова печка, бойлер, газова колона и др.

6

Загряването на вода с пералня за други цели (с изключение на миенето) е непрактично поради сложността на процедурата, нарушение на технологичния процес на домакински уреди, което може да доведе до неизправности. В случай на спешност обаче това е възможно. За да направите това, изберете желания температурен режим, затворете люка на машината, стартирайте нов цикъл на измиване и след като водата навлезе в барабана, използвайте аварийното му източване. Отворете специалната входна врата (обикновено разположена в долната част на предната част на машината), отстранете края на маркуча, сменете чашата и източете горещата вода.

Полезни съвети

Прочетете внимателно инструкциите за работа на пералнята преди да я използвате.