Logo decormyyhome.com

Как да почистите златото у дома

Как да почистите златото у дома
Как да почистите златото у дома

Видео: Другие. 1 серия (2019) Драма @ Русские сериалы 2024, Юли

Видео: Другие. 1 серия (2019) Драма @ Русские сериалы 2024, Юли
Anonim

Златото е благороден метал, бижутата от които преди се смятаха за мярка за богатство и лукс. С течение на времето златото се замърсява, започва да избледнява, губи предишната си привлекателност и блясък. За да изглеждат бижутата толкова луксозно, колкото в деня на покупката, е необходимо периодично да ги почиствате.

Image

Ще ви трябва

  • - амоняк;

  • - течен сапун;

  • - трапезна сол;

  • - мека тъкан;

  • - сода за хляб;

  • - фолио;

  • - паста за почистване на злато;

  • - мека четка за зъби;

  • - водка или етилов алкохол;

  • - шампоан.

Инструкция за употреба

1

За да почистите бижута, изработени от злато у дома, не е необходимо да купувате специални почистващи препарати, можете да използвате импровизирани средства. Сварете чаша вода над огън, разбъркайте в нея чаена лъжичка амоняк (продава се в аптеката) и супена лъжица течен сапун или препарат за миене на съдове. Поставете златни бижута в получения състав и оставете за два часа. След това ги изплакнете обилно с чиста течаща вода и ги избършете на сухо с мека кърпа.

2

Солта е най-лесният и най-ефективен начин за почистване на злато у дома. За да приготвите почистващия разтвор, се нуждаете само от две съставки: вода и сол. Разбъркайте в три чаши вряща вода три супени лъжици трапезна сол. Потопете златните бижута във физиологичен разтвор и го оставете за една нощ. Сутринта ще остане да ги изплакнете с течаща вода и да ги избършете с кърпа без мъх.

3

Разбъркайте две супени лъжици сода за хляб в чаша гореща вода. Вземете дълбок стъклен съд и поставете фолиото на дъното, поставете златни бижута върху него, напълнете го с приготвения разтвор за почистване. Оставете бижутата за една нощ, изплакнете сутрин в чиста вода и изсушете с мека кърпа.

4

В магазините за бижута можете да закупите специална паста за почистване на злато. Вземете мека четка за зъби и нанесете малко паста за почистване. С нежни движения започнете да почиствате златото в една посока. В края на процедурата избършете декорациите със салфетка и третирайте с водка или етилов алкохол, така че можете да премахнете мастния филм, образуван след пастата. Изплакнете златото с вода и избършете сухо с кърпа.

5

Бялото злато се препоръчва да се почиства с разтвор, приготвен от амоняк и вода, смесени в равни пропорции. Можете да добавите малко шампоан. Смесете добре съставките и поставете златото в получения състав. След тридесет минути изплакнете и подсушете декорациите. В никакъв случай не оставяйте бялото злато мокро, това може да повлияе неблагоприятно на метала. Забранено е използването на прахове, пасти и четки за почистване на бижута, изработени от този метал.