Logo decormyyhome.com

Как можете да спестите от храна?

Как можете да спестите от храна?
Как можете да спестите от храна?

Видео: КФМ - СЛАЙС, 34 сек. - ТВОЯТА ХРАНА ТВОЯТ СТИЛ ! ХТХС 2024, Юли

Видео: КФМ - СЛАЙС, 34 сек. - ТВОЯТА ХРАНА ТВОЯТ СТИЛ ! ХТХС 2024, Юли
Anonim

Поддържането на пълноценна диета, като същевременно намалява бюджета за храна, е доста трудна задача. Въпреки това, има много начини да ядете вкусна и здравословна храна, без да харчите допълнителни финансови разходи за храна.

Image

Инструкция за употреба

1

Един от основните начини за спестяване на храна е яденето на сезонни храни. Този начин на хранене не само ще намали разходите за храна, но и ще се погрижи за вашето здраве. Сезонните храни са богати на различни витамини и хранителни вещества. Например употребата на горски плодове има положителен ефект върху зрението на човека, а добавянето на пресни билки към храната има добър ефект върху стомашно-чревния тракт. Не бъдете мързеливи през пролетта, за да приготвите разсад, за да пожънете узрелите плодове от зеленчуци и плодове през лятото и есента. Въпреки че подобни продукти се продават евтино на пазара, те все още трябва да плащат за тях.

2

Ако нямате градина или къщичка, където да отглеждате сезонни продукти, тогава потърсете помощ от природата. Може би в близост до вашия град има гора или горичка. Именно там можете да намерите гъби, горски плодове, ябълки. Разбира се, няма да получите такова изобилие от продукти, както от собствените си селскостопански дейности. Всичко това обаче ще играе в ръцете ви и ще спести бюджета.

3

Следващият съвет ще бъде съвсем прост: не забравяйте да направите домашни. Винаги е хубаво да вземете консерва с прибрано сладко от ягоди от хладилника в зимен ден. Това може също да включва: задушени плодове, кисели краставички, домати, сушени гъби, моркови, борш и салатни дресинги, замразени плодове. Тези продукти не само ще ви помогнат да спестите от храна, но и ще обогатят диетата си с полезни вещества.

4

Гответе у дома всичко, което можете да готвите. Съвременните хора са свикнали да купуват готови храни в супермаркетите. Например измити и обелени моркови, нарязани картофи или дори напълно сварени салати. Мнозина не разбират колко всъщност преплащат. Понякога разликата в цената между този продукт и суровия продукт е повече от 50% от стойността на продукта. Не щадете силите си. Мотивирайте се с крайния резултат под формата на спестени пари.

5

Използвайте отстъпки по-често. Попитайте приятелите си дали имат карти за отстъпки. Обикновено с помощта на такива карти хората спестяват от 3% до 20% от общите производствени разходи. Освен това трябва да посещавате различни магазини по-често, като същевременно сравнявате и сравнявате цените на храните. Често един продукт може да има различни цени в различни магазини. Имайте това предвид и правете интелигентни покупки. Това е единственият начин да спестите от храна.

Как да спестите от храна