Logo decormyyhome.com

Как кафе основа замества битовите химикали

Как кафе основа замества битовите химикали
Как кафе основа замества битовите химикали

Видео: Ползи за здравето на кокосовото мляко 2024, Юли

Видео: Ползи за здравето на кокосовото мляко 2024, Юли
Anonim

Ако замените закупените домакински химикали с естествени средства, тогава това е евтино и е много по-полезно за околната среда и здравето. Вземете кафе или основания за кафе: те могат да вършат чудеса.

Image

Ще ви трябва

  • -кафе;

  • кафе основа.

Инструкция за употреба

1

Ако миризмата не е много приятна от отвора за оттичане на мивката, изсипете в нея около половин чаша кафе и изсипете литър гореща вода. Можете да се отървете от неприятната миризма от мивката поне за една седмица.

2

За да се отървете от неприятната миризма във въздуха в кухнята, достатъчно е да изпечете малко количество кафена основа или просто смляно кафе в тиган.

3

Кафето е чудесно за възстановяване на усукани кожени изделия в черно и кафяво. Освен това кафето е подходящо както за естествена, така и за изкуствена кожа. За да придадете на коженото нещо мекота и ярък нюанс, достатъчно е да избършете продукта с влажна кафе основа, която предварително трябва да поставите в торбичка с марля.

4

Кафената основа върши чудесна работа за почистване на съдове. В края на краищата внимателно смляните кафени зърна имат достатъчна абразия и киселинност, така че лесно могат да премахнат мазните петна от чиниите.

5

Ако в къщата ви има камина, тогава е много лесно да я почистите отново от пепелта, като използвате кафе основа. За да направите това, достатъчно е да разнесете леко напоена основа за кафе върху повърхността вътре в пещта, тя ще абсорбира пепел и по време на почистване няма да лети из стаята.