Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от петна от ръжда

Как да се отървете от петна от ръжда
Как да се отървете от петна от ръжда

Видео: How to Repair Rust on Your Car Without Welding (No Special Tools Needed) 2024, Юли

Видео: How to Repair Rust on Your Car Without Welding (No Special Tools Needed) 2024, Юли
Anonim

Петната от ръжда се отстраняват трудно. Можете да опитате да почистите дрехи у дома, като използвате импровизирани средства. Ако не искате да извършите процедурата сами, вземете продукта на химическо чистене.

Image

Ще ви трябва

Оцет, амоняк, лимонов сок, желязо, сол, хипосулфит, натрошена креда, глицерин, зъбен прах, течен сапун.

Инструкция за употреба

1

В чаша гореща вода добавете 1 супена лъжица оцет и чаена лъжичка амоняк. Потопете оцветената зона на дрехите в разтвора и оставете за няколко минути. След това изплакнете следите от мястото под течаща вода и измийте както обикновено. Ако дрехите не можаха да се почистят от първия път, повторете процедурата отново.

2

Поставете продукта върху равна повърхност и го изправете така, че да ви е удобно да го почиствате. От грешната страна прикрепете хартиена кърпа или бяла кърпа. Изстискайте сока от един лимон върху петна от ръжда. След това гладете с топла ютия. В някои случаи ще трябва да повторите действието отново. Когато петното изчезне, изплакнете тъканта в течаща вода и измийте с високо активен прах.

3

Изсипете петна от ръжда с лимонов сок и поръсете с дебел слой ситно смляна трапезна сол. Оставете в това положение за 10-12 часа. След това извадете солта с четка за дрехи, изплакнете кърпата с много вода и измийте в топъл сапунен разтвор.

4

Използвайте хипосулфит, за да премахнете петна от ръжда от бели тъкани. Можете да го закупите в магазин за снимки. Разтворете 1 чаена лъжичка хипосулфит в литър вода, поставете на огън и загрейте до 70 ° C. Накиснете замърсените дрехи в течност за няколко минути. След това изплакнете в много вода и измийте както обикновено. По този начин не се препоръчва да почиствате цветни неща - хипосулфитът може да обезцвети тъканта.

5

Вземете в приблизително равни пропорции натрошена креда, зъбен прах и глицерин. Разбъркайте старателно до гладкост. Нанесете сместа върху замърсената зона на тъканта и оставете за един ден. След това време се разклаща праха и се измиват дрехите в пералнята.

6

Смесете течен сапун, глицерин и вода в равни пропорции. Навлажнете памучен тампон в продукта, разтрийте петна от ръжда и го оставете за 12 часа. Изплакнете третираната зона под течаща вода и измийте.