Logo decormyyhome.com

Как да свържете две крушки към превключвател с един ключ

Как да свържете две крушки към превключвател с един ключ
Как да свържете две крушки към превключвател с един ключ

Съдържание:

Видео: Девиаторен ключ - какво е това и как се свързва правилно 2024, Юли

Видео: Девиаторен ключ - какво е това и как се свързва правилно 2024, Юли
Anonim

Когато инсталирате осветителни мрежи, може да се наложи да поставите няколко осветителни тела на една и съща линия. За да направите това правилно, трябва да знаете типичните схеми за свързване на осветителните мрежи.

Image

Няколко лампи са свързани към един бутон за превключване, когато инсталирате контурно осветление на тавани, стълбища или коридори в средата на полета. Диаграмата на окабеляването не е сложна, много по-важно е да изберете оптималния метод на окабеляване. Във всички случаи се използва стандартната схема за свързване на лампата към превключвателя, при която контактът с ключа отваря фазата, а нулата директно се подава към лампата. Когато свързвате две или повече лампи към превключвател с един ключ, може да се променя само точката на поставяне в осветителната мрежа.

Свързване на осветителни тела "във верига"

Този вид връзка е най-често срещаният и се счита за най-икономичен. За да свържете няколко лампи "във верига", трябва да свържете друг проводник успоредно с контактните скоби на патрона на първата лампа. Краят на тази жица се присъединява към следващата касета. Лампите в такава верига могат да бъдат неограничен брой, но не можете да надхвърлите ограничението за натоварване на превключвателя. Ако винтовите скоби на касетите не са достатъчно големи, връзката може да се извърши с изолиран клемен блок в непосредствена близост до осветителното тяло, освен ако такава връзка не е закрепена в стената.

Връзка с разклонителна кутия

Ако проводникът от превключвателя се счупи в разклонителната кутия, тогава най-разумният метод ще бъде да направите връзката в него. За да направите това, полагайте проводници от всяко осветително тяло към кутията. От всеки проводник се избира неутрален проводник, който е свързан към обща нула на осветителната мрежа. Фазовите проводници от лампите и превключвателя са свързани в един обрат, който се укрепва с винтова скоба. Могат да се използват и безлюдни многополюсни подложки.