Logo decormyyhome.com

Как работи контролът на газа

Как работи контролът на газа
Как работи контролът на газа

Съдържание:

Видео: Parkside MIG MAG welding machine flux cored wire welder PFDS 120 A2 LIDL Unboxing and TEST PART 1 2024, Юли

Видео: Parkside MIG MAG welding machine flux cored wire welder PFDS 120 A2 LIDL Unboxing and TEST PART 1 2024, Юли
Anonim

Много е удобно да се готви на газова печка - открит огън бързо затопля ястието; ако е необходимо, температурата на отопление може да се регулира. Въпреки това, когато използвате газ, не забравяйте, че това е експлозивен вид гориво. За да намалят до минимум възможните рискове, производителите на газови печки инсталират специално устройство на своите продукти - контрол на газа.

Image

Принципът на работа на устройството, наречен "контрол на газа", е прост: в случай на неволно изгасване на пламъка, механизмът изключва подаването на газ към фурната и горелките. Наличието на такова устройство гарантира невъзможността за изтичане на синьо гориво.

дизайн

В техническо отношение механизмът на устройството също е доста прост. Дизайнът включва електромагнитен клапан, термодвойка, жица. Първият елемент е интегриран механизъм, който е свързан с кранчето на котлона. Когато термодвойката получи сигнал, показващ наличието на висока температура (запалихте газа на котлона), клапанът натиска котлона и в резултат остава в отворено положение.

Термодвойка - две тънки проводници от различни сплави, краищата на които са свързани помежду си. Връзката е слята топка, която може да бъде скрита в корпус. Когато е изложен на температура, в свободните краища на термодвойката възниква електрически ток, който се подава към термичния клапан. Термодвойката е инсталирана точно на границата на огъня, при горелката.