Logo decormyyhome.com

Как бързо да залепите дупки на трикотажни чорапи

Как бързо да залепите дупки на трикотажни чорапи
Как бързо да залепите дупки на трикотажни чорапи

Видео: 12 Bedroom Drawer Organization 2024, Юли

Видео: 12 Bedroom Drawer Organization 2024, Юли
Anonim

Всички чорапи рано или късно се разкъсват по петите и в областта на пръстите. Изхвърлянето им е жалко, но невъзможно за носене. За много домакини е много трудно да се принудят да поправят чорапи поради досадността на този процес. Но ако се научите как да използвате куката, дупките по чорапите ще престанат да се плашат, а чорапите ще продължат много дълго време.

Image

Ще ви трябва

  • пропускливи чорапи

  • -nit

  • -kryuchok

  • топка / консерва (за удобство)

  • -Scissors

Инструкция за употреба

1

конци

За да залепите дупки върху трикотажни чорапи, трябва да вземете нишки с подобна дебелина към тях. И ако планирате да носите чорапи не само у дома, тогава подходящ цвят.

2

кука

На следващо място е важно да изберете правилната кука, която ще бъде удобна за улавяне на тази нишка. Обикновено номерата на съответните размери на куки и игли за плетене са написани на нишките, но ако няма етикет, тогава можете да проверите куката по друг начин. Необходимо е да се опита да пробие куката на различни места в близост до дупката на пръста, улавяйки проверената нишка. Ако конецът се прилепва добре, а куката е достатъчно свободна или с малко усилия преминава през бримките на чорапа, тогава можете спокойно да започнете ремонта.

3

Какво да сложа

Удобно е да ремонтирате чорапи с помощта на тенис топка или малък стъклен буркан, като ги разтягате, например, надута пета.

Image

4

Започнете плетене

Описан е процесът на лепенки на дупки по чорапи за хора с дясна ръка, левичарите се повтарят в огледало. Плетива движение в кръг отдясно на ляво.

Поставете чорапа от предната страна на топката и разтегнете дупката добре. Сгънете края на новата нишка, така че да се окаже контур и малка опашка от сантиметър два или три. Задръжте конеца в лявата ръка с палец и показалец.

След това при плетене поставяме конеца така, че да минава отпред (към куката) над повдигнатия показалец и да се хваща отзад (към косата) с всички останали пръсти.

С дясната си ръка приемаме куката като писалка, като огънатият връх се обръща надолу и леко вляво.

Image

5

Единично плетене на една кука

Пробиваме с кука от предната страна под дупката на върха на пръста на мястото, където примките все още са силни. Хванете контура на новата нишка с върха на куката и внимателно издърпайте около два пъти по-дълго от обичайния контур на пръста. Уверяваме се, че опашката на конеца не излиза от предната страна.

Без да издърпвате куката от контура, вземете нишката отново с куката и издърпайте втората през първия контур. Намалете долния контур, като издърпате опашката на конеца, стърчаща отвътре. На куката има една бримка.

Отново пробиваме чорапа с кука близо до дупката, вече малко вляво, приблизително на разстоянието на съседния плетещ контур, хващаме нишката от лявата ръка и дърпаме примката към себе си. На куката има две бримки. Отново вземете конеца и го закачете през двете бримки. Една бримка остава на куката. Повтаряме процеса, докато плетем цялата дупка в кръг.

6

Ние плета следните кръгове, както следва: две бримки към предишните, третата - през контура. С такова лепенка на дупки по чорапи се получава плетене, спирало към центъра. И колкото по-близо до центъра, толкова по-често може да се наложи да прескочите бримките: например, не през две, а през една.

7

Когато има един контур, го разтягаме до грешната страна на чорапа, отрязваме конеца, оставяйки сантиметър и половина или два и го вкарваме в примката. Ponytails в центъра и в началото на плетене са затегнати и внимателно скрити от кука в тъканта. Ремонтът на чорапи е бърз и лесен.

Image

Полезни съвети

Опитваме се да направим всички бримки със същия размер, с еднаква сила издърпваме конеца с показалеца на лявата ръка.