Logo decormyyhome.com

Грундиране на стените с лепило за тапети - трябва ли да изчакам, докато изсъхне?

Грундиране на стените с лепило за тапети - трябва ли да изчакам, докато изсъхне?
Грундиране на стените с лепило за тапети - трябва ли да изчакам, докато изсъхне?

Съдържание:

Видео: Как да шпакловаме и боядисваме правилно - съветите на Weber и Влади Караджов 2024, Юли

Видео: Как да шпакловаме и боядисваме правилно - съветите на Weber и Влади Караджов 2024, Юли
Anonim

Всеки ремонт в апартамента изисква подготовка. Един от най-важните етапи на ремонта е тапетът на стените. Дори този процес изисква предварителни процедури. За да подготвите повърхността на стената помага грунд лепило тапет.

Image

Необходимо ли е да грундирам стените преди тапетиране на стените?

Отговорът на този въпрос е доста кратък. Разбира се, стените трябва да бъдат грундирани преди тапети. На първо място, процедурата за грундиране се причинява от факта, че с негова помощ тапетът се държи здраво. Естествено, дори и без използването на грунд, тапетът може да не падне. И с използването на грундния слой не можете да дадете сто процента гаранция, че в бъдеще няма да има проблеми с ремонта и тапета. Ако обаче стената все още е грундирана, тогава рискът тапетът да падне или да възникнат други проблеми става значително по-малък. Това означава, че не трябва да пренебрегвате процедурата за грундиране на стените.

Действието на грунда е много просто. Грундът запълва всички пукнатини и пори по повърхността на стената. В допълнение към това, той свързва праховите частици, причинени от строителните работи. Тъй като лепилото за тапети се абсорбира напълно в стената, най-вероятно тапетът няма да падне. Също така разходите за лепило са малки. Най-важното предимство на грунда на стените е силата на закрепване на тапета със стената. По този начин тапетът ще остане по-добре на повърхността и няма да се отдалечава в ъглите и в ставите.

Грундирайте стени с лепило за тапети

На строителния пазар има специални течни грундове. Някои хора обаче прибягват до използване на грундове, използващи лепило за тапети. Не бива обаче да се бърза с извода, че подобна процедура би била по-добра. Факт е, че само някои производители на лепило позволяват използването му като грунд. Това трябва да бъде упоменато на опаковката или в инструкциите за употреба. Освен това трябва да разгледате препоръки относно пропорциите на водата и лепилото. Ако на опаковката няма надпис, позволяващ използването на лепило като грунд, по-добре е материалът за подготовка на стените да се замени с акрилен грунд.