Logo decormyyhome.com

Какво да направите, ако окабеляването в апартамента е затворено

Какво да направите, ако окабеляването в апартамента е затворено
Какво да направите, ако окабеляването в апартамента е затворено

Съдържание:

Видео: A LESSON That Every Couple needs to HEAR!!!👩‍❤️‍👨 2024, Юли

Видео: A LESSON That Every Couple needs to HEAR!!!👩‍❤️‍👨 2024, Юли
Anonim

Нито един корпус не е застрахован срещу верига в окабеляването. Можете да отстраните проблема доста бързо, ако знаете принципа на устройството за домашно окабеляване и сте в състояние бързо да намерите повредени зони.

Image

Наличието на прекъсвачи на отделни кабелни линии ви позволява бързо да намерите късо съединение в предпазител, който се е задействал. Ако апартаментът не осигурява селективна защита, ще бъде необходимо допълнително време за проучване на разклонителните кутии и точките на свързване. Преди да започнете работа, трябва да изключите и двата прекъсвача, които захранват апартамента.

Отваряне на разклонителните кутии

Диаграмата на свързване в апартамента може да бъде различна, обаче всички кабели се сближават в една или повече разклонителни кутии. Те са разположени на ниво 10-30 сантиметра от тавана и често се виждат на стърчащите капаци. Ако кутиите бяха оградени в стената, можете да ги намерите, като почукате по повърхността с дръжката на отвертка. Там, където звукът от удара става глух, най-вероятно има кухина в стената, в която е монтирана кутията.

На първо място е необходимо да се намери връзка на линиите, захранващи гнездата. Обикновено това са две обрати с най-голям брой проводници с по-дебела секция. Единичните връзки са характерни за фазовия проводник на осветителната линия и връщащия проводник на превключвателя. Изходните линии трябва да бъдат разединени, а краищата да се разделят. Кабелът, който захранва кутията, обикновено се отдалечава от нея по посока на входната врата. Сдвоените краища на проводниците трябва да бъдат проверени за късо съединение, като предварително са изключили домакинските уреди от контактите. По същия начин трябва да проверите линиите на осветление и превключватели, като отворите схемата предварително и развиете лампите от държачите на лампите.

Ако не е намерено късо съединение, е необходимо да се установи точно съответствие между проводниците в кутията и потребителите, към които са свързани. За да направите това, тестовите сонди са свързани към контактите на гнездото или осветителната касета и последователно затварят проводниците в кутията, докато не се появи сигнал за наличието на верига. При късо съединение кабелното ядро ​​може да изгори напълно, така че няма да реагира на късо съединение. Също така проблемът може да бъде скрит в жицата, която захранва кутията.