Logo decormyyhome.com

Земни бълхи и методи за справяне с тях

Земни бълхи и методи за справяне с тях
Земни бълхи и методи за справяне с тях

Съдържание:

Видео: A Simpler Way: Crisis as Opportunity (2016) - Free Full Documentary 2024, Юли

Видео: A Simpler Way: Crisis as Opportunity (2016) - Free Full Documentary 2024, Юли
Anonim

Ситуацията в собствената ви уютна къща може да престане да бъде удобна, веднага щом в нея се появят неканени гости. И не става въпрос за приятели, съседи и роднини, а за насекоми. И по-точно за земните бълхи.

Image

Земните бълхи са паразити, които могат да се превърнат в проблем за собствениците на частни къщи и апартаменти, разположени на приземните етажи. Резултатът от близостта до тези насекоми може да бъде не само болезнени ухапвания, от които остават следи. Бълхите пренасят болести, опасни за човешкото здраве, като чума, тиф, псевдотуберкулоза и други.

Как изглежда врагът

Земната бълха е безкрило насекомо, което може да скочи от място на метър височина. Това насекомо се храни изключително с кръвта на топлокръвни хора, включително хора. Ето защо, ако сърбежът зачервяване се появи на краката, не изключвайте факта, че това могат да бъдат ухапвания от бълхи. За да определите дали земните бълхи наистина са се заселили в жилището, трябва да опитате да хванете насекомото и да го сравните с изображения. Особеността на тези насекоми е, че те не са толкова лесни за хващане - те скачат перфектно. Обмислете бълхите по следния начин. Ако разпространите бяла хартия, плат или парче хартия от ватман на пода, тогава бълхите, които живеят в къщата, вероятно няма да дойдат дълго.

Къде живеят бълхи?

Ако се намери съсед в образа на земна бълха, можете да сте сигурни, че самият той няма да отиде никъде. Той трябва да бъде изгонен. Като начало трябва да определите любимото си местообитание. На първо място, трябва да вземете предвид, че земните бълхи могат да заемат цялата територия на апартамент или къща, но на височина не по-висока от 1, 5 метра от пода. Най-любимите местообитания на бълхи са: пукнатини и дъски, килими, легла, меки играчки, кухненска мивка.