Logo decormyyhome.com

Възстановяване на гипсова мазилка

Възстановяване на гипсова мазилка
Възстановяване на гипсова мазилка

Видео: Ръчно полагане: Нанасяне на разтвор за възстановяване 2024, Юли

Видео: Ръчно полагане: Нанасяне на разтвор за възстановяване 2024, Юли
Anonim

Има няколко вида повреди на гипсовата мазилка. Най-честите повреди се считат за малки драскотини, пукнатини и лющене.

Image

Ще ви трябва

Гипсова маса, нож за шпакловка, гипс, замазка.

Инструкция за употреба

1

За да се отървете от драскотини, просто нанесете тънък слой от гипсова смес. Приблизителен слой е 1-2 милиметра. Можете да използвате както мазилка повърхност, така и шпакловъчна маса.

2

По-дълбоките пукнатини изискват по-подробно внимание. Първо трябва да се разширят и задълбочат малко. След това старателно почистете от прах. Отстрани нанасяме малки прорези. Дълбочина - 2-3 мм. Ширина - 5-6 милиметра. Пространството е покрито с замазка. Тогава се закрепва армиращата мрежа. На последния етап е необходимо да се нанесе равномерен слой замазка. Същите мерки са предвидени и за затваряне на пукнатини между листовете от сухото строителство.

3

Ако мазилката се е отлепила или е отпаднала, трябва да се използва същия материал като преди. В този случай сместа трябва да запълни целия отвор. След това внимателно изравнете и изгладете. За тези ремонти можете да използвате гипсова замазка и изграждане на гипс.

Ако има твърде много повреди и те са разположени по цялата повърхност на стената, тогава си струва да покриете цялата стена с равномерен, тънък слой от сместа. Но в този случай трябва да се обърнете към професионални майстори.

Обърнете внимание

При почистване повреда мазилка може да ексфолира в съседни области на стената или тавана. В този случай трябва да сринете всичко, което стои зад. Само след това трябва да се втрият пукнатините.

Полезни съвети

Всички дейности се извършват поетапно и процедурата не трябва да се нарушава.

Пукнатините трябва да са сухи и чисти.

На фугираща смес се нанася равномерен слой.