Logo decormyyhome.com

Видове интериорни врати

Видове интериорни врати
Видове интериорни врати

Видео: Луксозни интериорни врати 2024, Юли

Видео: Луксозни интериорни врати 2024, Юли
Anonim

Вратата, изглежда, е често срещано нещо във всеки дом. Изборът й е много важен, тъй като вратата може не само да подчертае дизайна, но и да бъде практична.

Image

Малко хора се справят без такова нещо в къщата като интериорни врати. Освен ако няма студийни апартаменти, които имат коренно различен дизайн. Изборът на интериорни врати вече е огромен, особено във визуално и естетическо отношение, но трябва да сте наясно и с характеристиките на техния дизайн. Според функционалните характеристики интериорните врати са от няколко типа:

1. Люлка.

2. Плъзгане.

Шарнирните врати са познати на нашите баби. Това са обикновени врати, които са окачени на отвора с помощта на панти, отворени за всяка стая. Но плъзгащите се появиха сравнително наскоро, са вградени в стената, работят на принципа на отделение, използвайки ролки и водачи.

Както люлеещите се, така и плъзгащите се врати имат своите плюсове и минуси. Безспорното предимство на плъзгането пред люлка - това, разбира се, е спестяване на място. Панти на врати, ако се отворят, все още заемат доста място, където не можете да поставите нищо и не поставяте нищо. С плъзгането такива проблеми не възникват, те се движат или зад стената, или в ниша в самата стена. Това е особено търсено в малки апартаменти (или в големи с голям брой жители), където всеки квадратен метър пътища.

От друга страна, ако механизмът на люлеещите се врати е прост и те могат да бъдат инсталирани независимо, тогава инсталирането на плъзгащи се врати носи много трудни моменти, които често могат да се извършват само от специалист, особено ако дизайнът на такава врата е скрит, т.е. когато вратата влезе в стената. Такава инсталация, като правило, не е евтина.

Има още една опция за плъзгащи се врати - това е вратата от типа "акордеон". Такива врати се състоят от летви (летви), които се плъзгат и плъзгат. Те са прикрепени към едната страна на отвора. По правило това е икономичен вариант за малки пространства, не се отличава със специална издръжливост и качество.