Logo decormyyhome.com

Избор на газова вградена печка

Избор на газова вградена печка
Избор на газова вградена печка

Съдържание:

Видео: Готварска печка Finlux FXC 622M 2024, Юли

Видео: Готварска печка Finlux FXC 622M 2024, Юли
Anonim

Когато избирате вградена газова печка, трябва да обърнете внимание на зависимостта и независимостта на газовата повърхност. От голямо значение е материалът, от който са направени повърхността и решетките, броят на горелките и тяхната мощност.

Image

Предимствата на вградените кухненски уреди са очевидни: удобството и естетиката няма да оставят безразлична нито една домакиня. Но гамата на вградените газови печки днес е толкова широка, че е точно правилно да се изгубите. Как да направите правилния избор, който няма да разочарова?

Основни критерии за подбор

На първо място, трябва да определите газовата повърхност. Факт е, че са зависими и независими. Ако газовата печка и фурната имат единична система за управление, това се нарича зависимата повърхност. Управляващият блок в такава система се намира във фурната. Зависимата печка е разположена непосредствено над фурната, докато независима газова повърхност с единна система за управление може да се разстила в кухненските мебели, колкото искате. Но цената на независим комплект ще бъде по-висока.

Второто нещо, на което трябва да обърнете внимание, е материалът на вградената плоча. Днес на пазара на газова печка има три основни варианта за изпълнение на повърхността. Говорим за емайлирана повърхност, плот от неръждаема стомана и стъклокерамика. Емайлирана повърхност е класика на жанра, с предимствата и недостатъците на които всички са запознати. Неръждаемата стомана не се "страхува" от киселини, домакински химикали и шок, но също така изисква специални грижи. Стъклена керамика - новост на пазара на домакински уреди. Такава печка е красива и лесна за грижи, единственото, което може да я съсипе, е алуминий, пластмаса и захар в разтопен вид.