Logo decormyyhome.com

Внимавайте с меките играчки

Внимавайте с меките играчки
Внимавайте с меките играчки

Видео: Мини Пистолет Играчка за Деца с Меки Куршуми 2024, Юли

Видео: Мини Пистолет Играчка за Деца с Меки Куршуми 2024, Юли
Anonim

Днес къщите и апартаментите е трудно да си представим без меки играчки. За възрастните те са спомени от детството, а за бебетата те са нежни приятели и надеждни защитници. Децата спят с играчки, хранят ги, забавляват се с тях и леко притискат. Но с течение на времето играчките губят първоначалния си вид и стават по-малко ярки, чисти и свежи.

Image

Играчките са изработени от различни материи: руно, плюш, велур, изкуствена кожа и много други. Съответно грижата за всяка тъкан трябва да е различна, така че преди да купите играчка, се запознайте с възможността да я изперете и почистите от прах.

Но освен прах, акарите могат да се появят и в играчките. Известно е, че при температури под минус десет градуса кърлежите умират, следователно можете да поставите фризер за играчки за няколко дни. Необичайно, но много ефективно. Между другото, с тази процедура самата играчка не се разваля малко.

Играчките могат да се перат и в пералнята, ако е посочено на етикета им. Най-добре е играчката да се мие в деликатен режим при температура тридесет и пет градуса, без да се върти, но с изплакване, така че в крайна сметка прахът да не остане върху играчката.

За да не се промени цветът на играчката, можете да добавите малко лимонена киселина или оцет и да използвате само една трета от почистващия препарат. В допълнение, най-добре е да използвате специализирани прахове за вълнени продукти, тъй като те са по-лоялни към тъканта. Белина и белина не могат да се използват, поради тях играчката може да се хвърли.

Най-добре е да изсушите играчката на крайници, за да не губи форма.

Но не забравяйте, че има плетени играчки, които са по-трудни за сушене и почистване, тъй като седят при контакт с вода и се деформират, когато се изсушат. Такива играчки се изсушават най-добре в сплескано състояние върху кърпа, след изплакване и изправяне.

Но какво да кажем за онези играчки, които не се вписват нито във фризера, нито в пералнята? Прахът може да се отстрани от тях с прахосмукачка със специални дюзи, предназначени за контакт с мека мебел. Можете също така да се свържете с химическо чистене, тъй като всички те имат услуга за почистване на играчки.

От време на време е необходимо да проверите играчката за счупени шевове и надеждността на закрепването на малки части. Играчките вътре се състоят от гума от пяна, синтетичен зимер, пластмасови топки и много други, а децата, любопитни и неспокойни, обичат да видят, получат, вкусят.