Logo decormyyhome.com

Колко масло да напълните в масления нагревател

Колко масло да напълните в масления нагревател
Колко масло да напълните в масления нагревател

Съдържание:

Видео: Подмяна на моторното масло и филтри ZAZ, Tavria, Slavuta, Sens 2024, Юли

Видео: Подмяна на моторното масло и филтри ZAZ, Tavria, Slavuta, Sens 2024, Юли
Anonim

Маслен нагревател - бюджетен и надежден начин за индивидуално отопление в студено време. Сред многото модели има маслени нагреватели както за постоянна, така и за случайна употреба

Image

Принцип на работа

Маслен нагревател - метален калъф, наподобяващ стандартна батерия, който се допълва от специален маслен и нагревателен елемент. Когато нагревателят е включен в електрическата мрежа, специален нагревателен елемент, нагревателят, се пуска в действие, той загрява маслото до необходимата температура. След това маслото вътре в устройството започва да загрява металната обвивка със своята топлина, която от своя страна загрява въздуха в помещението. Всички съвременни модели маслени охладители са оборудвани с няколко режима. Следователно интензивността на отоплението с въздух може да се регулира независимо.

Колко масло е необходимо?

Маслото в нагревателя трябва напълно да покрива повърхността на нагревателния елемент, който обикновено е инсталиран в горната част на металния корпус. Или това е една празна секция от 9. По този начин обемът на маслото в нагревателите е около 90% от обема на тялото.

Какъв вид масло да се напълни в нагревателя

Image

За нагревател от този тип са подходящи както трансформаторно, така и минерално масло. Трансформаторното масло има добра топлопроводимост и запазва свойствата си до -40 градуса. Произвежда се от петролни продукти чрез дестилация. Въз основа на качеството на първоначалния продукт, маслото може да няма значителни разлики. Следователно те могат да се смесват помежду си.

Image

Минералното масло по отношение на вискозитета е подобно на трансформаторното масло, което е в състояние да осигури нормален поток от конвективни частици в резервоара при нагряване. Наливането на синтетично редукторно масло в устройството поради по-ниския му вискозитет ще предизвика по-високо ниво на шум на радиатора. Не се препоръчва пълнене на моторно масло в маслени нагреватели поради високия му вискозитет, това може да доведе до прегряване на оборудването.