Logo decormyyhome.com

Завеси или щори, които да изберете за прозореца на кухнята

Завеси или щори, които да изберете за прозореца на кухнята
Завеси или щори, които да изберете за прозореца на кухнята

Съдържание:

Видео: 10 Inexpensive Choices to Renew A Bedroom (Big-Regular-Small) 2024, Юли

Видео: 10 Inexpensive Choices to Renew A Bedroom (Big-Regular-Small) 2024, Юли
Anonim

Важен детайл от интериора на кухнята е правилно проектиран прозорец. Можете да изберете щори или завеси - окончателното решение зависи от размера и местоположението на вашата кухня, нейния интериор и вашия личен вкус.

Image

Завеси: предимства и недостатъци

Предимствата на завесите са очевидни. Те се комбинират добре с всеки интериор - важно е само да изберете правилната материя и цвят. Ярките памучни завеси са подходящи за популярния кънтри стил, монофоничните завеси, изработени от съвременни високотехнологични материали, са подходящи за стила на хай-тек, завесите са от матиран плътен полиестер или лен в естествени нюанси към класиката.

Много популярен вариант са римските завеси. Те обаче са по-подходящи за доста просторни кухни с високи тавани. Ако кухнята ви е малка, изберете къси завеси до перваза на прозореца - те ще изглеждат най-хармонично.

Не окачвайте ламберкени на прозорци, събирайте завеси в гънки, комбинирайте няколко вида тъкани. По-добре е да оставите великолепен декор за стая за рисуване, след като е издал кухненски прозорец просто и практично.

Предимствата на завесите включват лекота на използване и ниска цена. Ако е необходимо, завесите могат да бъдат заменени - например в студения сезон си струва да виси по-плътно, а през лятото - леко и ефирно. В допълнение, завесите са лесни за проектиране на прозорци с нестандартни форми - сводести, френски, твърде големи или, обратно, тесни.

Завесите също имат недостатъци. По-добре е да не окачвате завесите на прозореца до печката - това противоречи на пожарната безопасност. Ако в апартамента има лоша качулка, саждите и мазнините ще се утаят по завесите. Уличният прах, проникващ през отворения прозорец, също ще развали външния вид на завесите.