Logo decormyyhome.com

Подарък за 8 март - миялна машина

Подарък за 8 март - миялна машина
Подарък за 8 март - миялна машина

Видео: Деликатен букет от блата за Свети Валентин. 2024, Юли

Видео: Деликатен букет от блата за Свети Валентин. 2024, Юли
Anonim

Какъв подарък да поръчате за мъже? Може би един ден в СПА центъра? По-добре попитайте за съдомиялна машина: това ще спести не само вашето време, но и пари. Поне за маникюр!

Image

В Европа продажбите на съдомиялни са почти 10 пъти по-големи, отколкото в Русия: хората там не искат да преплащат за вода. Последните технологични постижения ви позволяват да използвате само 7-10 литра вода за измиване на 12 комплекта чинии, такава машина в Европа се отплаща за по-малко от година.

Напълно вградените модели са затворени с фасади за мебели: за всяка манипулация с машината е необходимо да отворите вратата на шкафа. Това е неудобно, но такива съдомиялни машини могат да бъдат инсталирани в предварително закупени кухненски комплекти: те са малко по-ниски от стандартните подови шкафове.

Частично вградените модели са по-удобни за използване: тук контролния панел е отворен, можете да следите напредъка на програмата без да отваряте шкафа, но трябва да купите такава машина заедно с мебелите.

Самостоятелните модели (соло) не изискват комбинация с кухненски комплект. Тази опция е идеална за апартаменти под наем и жилища с мебели, където нищо не може да бъде вградено.

Компактни настолни и вградени съдомиялни машини - се различават не само по вида на инсталацията и размерите, но и по капацитета: ако моделите в пълен размер са предназначени за 9-16 комплекта чинии, тогава компактните - за 3-6. Моделите на работния плот са разположени навсякъде, само за да стигнат до водоснабдителната система и до електрическата мрежа. Вградените модели са рядкост, но вече се срещат на руския пазар. Те могат да бъдат вградени например в ниша за микровълнова фурна - на ниво сандък, което е много удобно.

Вградената опция е подходяща за малко семейство и малка кухня, настолната е за жилища под наем или кухня, където няма място за голямо оборудване. Не забравяйте, че компактните автомобили харчат по-малко електричество и вода.

Съдомиялните машини имат класове за миене (A, B, C) и консумация на енергия (A и B). Последното позволява на клиентите да разберат дали това устройство е икономично или не. Ако преди няколко години скъпите и евтини автомобили бяха забележимо различни в класовете, сега икономическият сегмент се повишава в качеството си, като запазва достъпни цени.

Технологията на сушене влияе върху цената и използваемостта на машината. При нискотарифните модели се използва кондензационно сушене. В края на измиването съдовете се изплакват с гореща вода, влагата се изпарява и се утаява по стените на камерата, оттичайки се в отделението за кондензат. Недостатъците на този метод са продължителността на процеса, необходимостта от отваряне на вратата след края на цикъла, така че съдовете да не се намокрят отново.

Турбо сушенето включва наличието на вентилаторен нагревател, който духа около камерата. Този метод е по-скъп, по-бърз и по-удобен. Но ако вентилаторът се счупи, ремонтът ще излезе скъпо.

Най-прогресивното сушене е зеолит: специален контейнер е напълнен с минерали. По време на сушенето те абсорбират влагата и генерират топлина. Бързо, надеждно и, уви, скъпо.

Бюджетните автомобили често имат механично управление, при което на всяка програма се отделя определено време. Ако изберете такова устройство, обърнете внимание на наличието на половин товар и допълнителни функции за изплакване.

Електронното и сензорно управление ви позволява да комбинирате програми, директно в процеса за активиране на различни функции, вижте индикацията на режимите на дисплея. Самите машини определят обема, теглото и степента на замърсяване на съдовете и оптимизират консумацията на вода и електричество за всеки конкретен цикъл на измиване. Някои имат сензор за чиста вода (това ще покаже, че няма останала храна и перилен препарат) и функция за забавен старт (може да се програмира нощно измиване).

Има нискотемпературни програми за деликатно измиване на стъкло и кристал. За разлика от тях - интензивни програми за миене и специални програми за съдове: подобрена циркулация на много гореща вода. Ефективните програми ви позволяват да изразходвате 20% по-малко енергия, като понижавате температурата на водата за миене на леко замърсени съдове.

За да спестите енергия и време, са проектирани експресни програми с съкратен цикъл. Програма за накисване е полезна, ако съдовете в машината са няколко часа преди измиване. Благодарение на предварително изплакване, тя ще бъде влажна, а останалата храна няма да изсъхне.

Важен момент е защитата от течове, която блокира потока вода. Не всеки производител пише дали е пълен или частичен. Но пълната защита гарантира безопасността както на корпуса, така и на маркучите и частичната защита на единия или другия.

Има възможност за свързване на машината към студена и топла вода. Това ви позволява да не зависи от действията на комуналните услуги и да пести електроенергия. Водещите марки имат поне един такъв модел.