Logo decormyyhome.com

Ортопедична възглавница: как да изберем

Ортопедична възглавница: как да изберем
Ортопедична възглавница: как да изберем

Съдържание:

Видео: Как да изберем правилната възглавница? 2024, Юли

Видео: Как да изберем правилната възглавница? 2024, Юли
Anonim

За да изберете удобна ортопедична възглавница, трябва да знаете за кои параметри трябва да обърнете специално внимание. За да направите съня максимално удобен, височината на ролката се избира в зависимост от размера на обсега.

Image

Модерна ортопедична възглавница има обичайната правоъгълна форма и е оборудвана от едната страна с удебелен валяк, чиято дебелина е избрана въз основа на размера на рамото. Противно на общоприетото схващане, нито един от тези продукти не може да излекува остеохондрохиазата, но ефективно ще предотврати обострянето й и ще подобри цялостното физическо състояние.

Каква е особеността на ортопедична възглавница?

По време на сън тя поддържа главата в положение, което допринася за нормалната циркулация на кръвния поток. Шийният гръбначен стълб е в най-удобното положение, което ви позволява да отпуснете горната част на тялото. Мекотата на възглавницата и материалът, от който е направена, са избрани така, че сънят да е максимално удобен.

Критерии за избор на ортопедичен продукт

1. Ако човек е свикнал да спи на гърба си, тогава трябва да си купите възглавница, която ще осигури по-ниско положение на главата.

2. Ако имате мек матрак, се препоръчва да закупите по-нисък продукт.

3. Ако има навик по време на лягане, сложете ръка под главата си, като в този случай трябва да изберете ниска възглавница.

4. Болката в цервикалната област сутрин показва, че избраният продукт не съответства на височината на рамото.