Logo decormyyhome.com

Имате ли нужда от функция за сушене в пералнята

Имате ли нужда от функция за сушене в пералнята
Имате ли нужда от функция за сушене в пералнята

Съдържание:

Видео: Calling All Cars: Don't Get Chummy with a Watchman / A Cup of Coffee / Moving Picture Murder 2024, Юли

Видео: Calling All Cars: Don't Get Chummy with a Watchman / A Cup of Coffee / Moving Picture Murder 2024, Юли
Anonim

Някои от пералните машини на пазара на домакински уреди имат вградена функция за сушене, но това допълнение е резултат от по-високи цени за съответните единици. Домакините, които не са запознати с подобни устройства, претеглят плюсовете и минусите и решават дали да инвестират в съвременни технологии.

Image

Какво натоварване носи допълнителната функция за сушене?

Стандартният цикъл на измиване е обработката на бельото във вода при дадена температура за определено време и след приключването му потребителят или изважда почистените неща, или започва следващия етап - сушене. Това е безводен процес със силно въртящ се барабан, при който дрехите, според законите на физиката, се притискат към лицата му и през дупките отделя излишна влага, която отива заедно с останалата част от течността в канализацията.

Плюс на подобна операция е фактът, че прането вече е полусухо, когато се изважда от пералнята, което помага да се избегне продължителен поток около въжето и да се намали времето за естествено сушене. Това е особено вярно в дъждовни времена, когато повишената влажност в атмосферата забавя връщането на влагата във въздуха с мокро облекло и причинява превръщането му в гниене.

Сушенето също е удобно, тъй като някои деликатни току-що измити вещи, например блуза, могат да бъдат гладени и поставени веднага - това е невъзможно, ако артикулът все още е твърде мокър. Феновете с перфектна чистота ще бъдат доволни от факта, че процесът на сушене протича при повишени температури - горещият въздух не вреди на влакната на тъканта, но в същото време ефективно унищожава вредните микроорганизми и премахва неприятната миризма. Това важи особено за деликатните предмети, които се перат при ниски температури.