Logo decormyyhome.com

Няколко съвета за грижа за обувките

Няколко съвета за грижа за обувките
Няколко съвета за грижа за обувките

Видео: Смешната Историята На Моята Коса + GIVEAWAY/Ася Енева/My Funny Hair/Asya Eneva 2024, Юли

Видео: Смешната Историята На Моята Коса + GIVEAWAY/Ася Енева/My Funny Hair/Asya Eneva 2024, Юли
Anonim

Ако носите обувки, без да мислите за безопасността на продукта, това няма да продължи дълго. Но външният й вид е от голямо значение - той красноречиво характеризира собственика. Съгласете се, неприятно е да видите човек да се обува в утъпкани и мръсни ботуши. Внимателният собственик винаги следи не само състоянието на дрехите си, но и обувките. Пълната грижа позволява на обувките да запазят първоначалния си вид и да изглеждат, в пълния смисъл на думата, блестящо.

Image

Инструкция за употреба

1

На първо място, обувките трябва да се почистват редовно. Това е необходимо, така че уличният прах и мръсотия да не го правят твърд и мокър.

2

Нищо не убива обувки като вода и неправилно сушене. Ако случайно се намокрите, обувките ви трябва да се изсушат далеч от източника на топлина. Можете да го напълните с хартия и да оставите да изсъхне при стайна температура.

3

За да не се намокри обувките, добре е шевовете да се намажат с рициново масло или свинска мазнина. Абсолютната защита срещу намокряне се осигурява от специално приготвена смес от 200 грама свинска мазнина, 50 мл растително масло, 100 грама телешка мазнина, 50 грама пчелен восък и 50 грама боров терпентин. Пастата се загрява на водна баня и се разбърква до гладкост, след което се охлажда и ставите се намазват с този състав.

4

Ако обувките са леко стегнати, можете да коригирате ситуацията с помощта на картофени обелки. Те трябва да бъдат измити, изсушени и поставени в обувки за една нощ, за да омекотят материала. Мокрите вестници, поставени вътре в обувката, също ще помогнат за нейното разтягане.

5

Кожените обувки могат да бъдат актуализирани с терпентин, като добавите няколко капки мляко. Този разтвор елиминира петна и остатъци от стария крем.

6

Обувките от велур се почистват с гумена четка или ластик, както и суха трапезна сол. Купчината може да се освежи, като държите обувките няколко минути над парата.