Logo decormyyhome.com

Кои покупки е по-добре да не пестите

Кои покупки е по-добре да не пестите
Кои покупки е по-добре да не пестите

Видео: Любов и гълъби (комедия, реж. Владимир Меншов, 1984) 2024, Юли

Видео: Любов и гълъби (комедия, реж. Владимир Меншов, 1984) 2024, Юли
Anonim

Според статистиците около 50% от нашите съграждани са принудени да спестяват от най-необходимите предмети от домакинството и дори за храна. Какво е изгодно да спестявате и какво не можете да спестите? Нека се опитаме да го разберем.

Image

Можете да спестите от закупуването на продукти, като посетите магазини на едро или пазари, изоставяйки промишлени полуфабрикати, които могат да се приготвят у дома, купувайки плодове и зеленчуци, отглеждани в нашия регион. Но какво не може да бъде спасено? Не всичко евтино се счита за лошо, но ползите не винаги са очевидни.

Тоалетна хартия

Закупувайки друга ролка тоалетна хартия, трябва да помислите, че с помощта на бюджетна хартия трябва да пренавивате доста големи парчета, ролките в такива случаи завършват за броени дни, а качеството на продукта оставя много да се желае.

матрак

За да сте будни и да се чувствате чудесно през целия ден, трябва да заспите достатъчно. Един от критериите за качествен сън е правилно оформеното място за спане. Разбира се, добрият ортопедичен матрак струва много пари, но ако спестите от него, можете да получите болка в гърба, главоболие от липса на сън, слабост сутрин.

Боя за стена

Ремонтът като цяло е съмнително удоволствие, избирайки бюджетен вариант за боя, ще трябва да отделите много повече време и материал, за да придадете на стените приличен вид, тъй като трябва да нанесете боя в няколко слоя.

тапети

Ситуацията е приблизително същата като при боя. Евтините хартиени тапети често се късат, не се вписват добре по стените, а залепените по стените изглеждат почти прозрачни. За да обличате стените, трябва да похарчите малко пари и да изберете висококачествени винилови тапети, които изглеждат по-богати и са залепени за разлика от по-лесните.

обков

За хората със средни доходи придобиването на нов комплект гуми вече е сериозен удар върху бюджета и, разбира се, искам да намеря по-евтини стоки. Как е на практика? Висококачествени обувки за вашия автомобил - това е преди всичко ключът към вашата безопасност и безопасността на вашето семейство на пътя.

Зимни обувки

Изберете следващите зимни ботуши, не се оскъпявайте, защото не висококачествените обувки от изкуствена кожа ще причинят мокри и замръзващи крака. Сега нека изчислим колко ще струва лечението! Съмнителни спестявания нали?

Ножове за маса

Без този кухненски атрибут не можете да сготвите едно ястие и несъмнено всяка домакиня иска да притежава качествен остър нож в кухнята си. Ако спестявате от такива продукти, е малко вероятно да постигнете гладка и красива нарязка и няма да можете да обелите много картофи. Нека има само няколко ножа в употреба, но те трябва да бъдат с добро качество, умерено тежки и удобни за лежане в ръката.

препарат за почистване

Вероятно всяка жена е забелязала, че единият препарат за миене на съдове е течен и завършва буквално след двойка - три дни, а другият е гъст и издържа почти месец. Когато избирате препарат, си струва да обърнете внимание на неговата плътност и компоненти; трябва да присъстват емолиенти, в противен случай това ще доведе до обезмасляване на кожата на ръцете и впоследствие до сухота.

Инструменти за дограма

На пазарите и в магазините можете да видите чукове, брадви, евтина тоалетна хартия, електроинструменти, които са много различни по цена. Ако инструментът е необходим за еднократна употреба, тогава можете да вземете най-евтиното. И това, което трябва да използвате доста дълго време, например, чук или отвертка, по-добре е да изберете по-скъпи.

Естествено, към всички покупки трябва да се подхожда рационално, но спестяванията не винаги са разумни.